Αθλητισμός

Συμμετοχή της “Αθλητικής Παιδείας Αξιούπολης” στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου K16

Αξιόλογη ήταν η παρουσία της “Αθλητικής Παιδείας” από την Αξιούπολη, στον πρώτο όμιλο του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου για παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Ιουνίου 2021 στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων το σωματείο εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Κουϊμτζίδη, ο οποίος προκρίθηκε και έλαβε μέρος στο μήκος και στον ακοντισμό. Η παρουσία του θεωρείται ικανοποιητική, καθώς κατέλαβε την πέμπτη θέση και στα δύο αγωνίσματα, σημειώνοντας ατομικές επιδόσεις. Στο μήκος η καλύτερη επίδοσή του ήταν 5,89μ και στο ακοντισμό 37,57μ.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια στο αθλητή του σωματείου και με την ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής περιόδου για την φετινή χρονιά, ευχαριστούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Σφαίρα» της Αξιούπολης για την ευγενική χορηγία που προσέφεραν στο σωματείο.

Η διάκρισή του Κουϊμτζίδη στους αγώνες αποκτά πολλαπλάσια αξία και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου αναγνωρίζουν το μέγεθος της επιτυχίας του αθλητή, γιατί ξέρουν καλά τις συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών στίβου στην Αξιούπολη.

Το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου στο στάδιο της Αξιούπολης έχει τεθεί επανειλημμένα στις αρμόδιες τοπικές αρχές. Λυπεί τα μέλη του συλλόγου το γεγονός ότι ακόμη και αν η πολιτεία, δια μέσω της γενικής γραμματείας αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ έχει αναγνωρίσει την «Αθλητική Παιδεία» της Αξιούπολης, ως σωματείο που στην περιοχή του δήμου Παιονίας καλλιεργεί το άθλημα στου στίβου, ακόμη και αν έχει πιστοποιηθεί επίσημα από την ίδια, ότι το σωματείο τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη νόμιμη λειτουργία του, ακόμη και αν έχει επιδοτηθεί σε καιρό υγειονομικής κρίσης, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν τον στίβο με την εγκατάσταση ελαστικού τάπητα «ταρτάν» στα στάδια του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας.

Εμείς σαν σωματείο δεν έχουμε καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω έργα, ωστόσο θεωρούμε άστοχη την απόφαση που αγνοεί τελείως το στάδιο της Αξιούπολης. Στις εγκαταστάσεις αυτού του σταδίου πραγματικά καλλιεργείται ο στίβος και σε αυτό κάθε χρόνο αναδεικνύονται αθλητές που εκπροσωπούν τον δήμο μας σε τοπικό αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο τα τελευταία πέντε έτη. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες και να εκτελούνται τέτοια έργα μετά από την σαφή και συγκεκριμένη ιεράρχησή τους, ώστε να τηρείται ένα θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας στην κοινωνίας μας, η «αξιοκρατία».

Ζητούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα της Αξιούπολης, ώστε να συμπεριληφθεί άμεσα και η ανακατασκευή με ταρτάν του σταδίου της Αξιούπολης στον σχεδιασμό του δήμου μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]