Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: “Ποιος εμπαίζει ποιόν για τον δρόμο Νέας Σάντας – Ασσήρου”

Στις 13.5.20, σε δημοσίευμα που έδωσε ο τοπικός Βουλευτής και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντάς, μας διαβεβαίωνε ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια και εφεξής θα «τρέξει» η κατασκευή του πολύπαθου δρόμου Νέας Σάντας – Ασσήρου, μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στο αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί «εγκρίσεως των Περιβαλλοντικών Όρων».

Και ενώ ένας άνεμος αισιοδοξίας υπήρξε μετά το δημοσίευμα, στις 15-5-20 με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου αρνείται την παραχώρηση δανειοθαλάμου αδρανών υλικών στον εργολάβο για την περάτωση του εν λόγω έργου.

Μετά από 11 χρόνια «κυοφορίας» του έργου και μετά από αυτήν την επαναλαμβανόμενη αρνητική εξέλιξη γεννάται το ερώτημα ποιος εμπαίζει τελικά ποιον;

Καλή η επικοινωνιακή πολιτική, όταν όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει, αναδεικνύονται και οι σκοπιμότητες αυτής της πολιτικής.

Από την εποχή του Ψωμιάδη, η αδιαφορία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν εμφανής. Ποτέ δεν δόθηκε η βαρύτητα που έπρεπε για την περάτωση του έργου. Και οι ευθύνες τελικά δεν βαρύνουν μόνο την ΠΚΜ αλλά και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς. Ποτέ δεν «χτύπησαν την γροθιά στο τραπέζι» στην ΠΚΜ για να δοθεί λύση.

Το πρόβλημα, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι και πολιτικό και οικονομικό. Πολιτικό διότι η ΠΚΜ δεν μπορεί πλέον να σφυρίζει αδιάφορα για ένα έργο που αφορά έναν από τους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού και πρέπει να επιδιώξει πολιτική λύση με πολιτική παρέμβαση της Κυβέρνησης και οικονομικό για την εξασφάλιση των αδρανών υλικών από τον δανειοθάλαμο του Δήμου Ωραιοκάστρου ή από αλλού.

Κύριε Βεργίδη και κύριε Κυριακίδη πρέπει να τελειώνει το χάιδεμα των αυτών των «πολιτικών προϊσταμένων». Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις αν όχι στην τελευταία όσο αφορά την ανάπτυξη του νομού μας.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]