Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: «Αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής τα κοιμητήρια Κιλκίς»

Το θέμα της κατασκευής υποδομών στα κοιμητήρια του Κιλκίς, με έμφαση στο νέο, επαναφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», με την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και ένα χρόνο περίπου θέσαμε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς γιά την κατασκευή αίθουσας τελετών στο νέο κοιμητήριο, η οποία θα καλύψει και τις ανάγκες των αλλόθρησκων συμπολιτών μας, στα νέα και κατασκευή προστατευτικού χώρου για τις καθημερινές ασχολίες ιερωμένων και εργαζομένων.

Η απάντηση ήταν, ότι τα εν λόγω έργα θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό για το 2022 και θα υπάρξει ένα πρόχειρο κατάλυμα γιά όσους το έχουν ανάγκη.

Αφού όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε τίποτε, επαναφέραμε το θέμα πριν από δύο μήνες, παίρνοντας πάλι την χλιαρή απάντηση «θα δούμε αν μπορούμε να στήσουμε μία πρόχειρη κατασκευή».

Διαπιστώνουμε, τελικώς, ότι μάλλον δεν υπάρχει η πρόθεση, και οι απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Σύντομα θα ανακοινωθεί το τεχνικό πρόγραμμα γιά το 2022, και θα δούμε αν ισχύουν οι υποσχέσεις, γιά να δοθεί οριστική λύση στις προαναφερθείσες αναγκαιότητες.

Ωστόσο, οι ιερείς δεν έχουν ένα χώρο αναμονής κατά την διάρκεια των υπηρεσιών τους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ένα χώρο να προστατευτούν, όταν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες και γιά τους συγγενείς των εκλιπόντων δεν υπάρχει ένας χώρος για τα τελετουργικά μετά την ταφή των συμπολιτών μας.

Τα κοιμητήρια είναι χώρος καθημερινότητας για κάποιους συμπολίτες μας, και αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και περιποίησης».

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]