Κοινωνία

Δημιουργικά workshops από τη Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς

Μια νέα χρονιά γνώσης και εμπειριών, με ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις επιφυλάσσει στα μέλη της η Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Ειδικότερα, φέτος, σε συνδυασμό με τα θεωρητικά μαθήματα και τις ομαδικές φωτοεξορμήσεις, υλοποιεί κι έναν συναρπαστικό κύκλο ατομικών workshops.

Στόχος των δημιουργικών αυτών εργαστηρίων, η πρακτική εξάσκηση και η βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Κάθε φωτογράφος επιλέγει ένα θέμα της αρεσκείας του, το οποίο καλείται αρχικά να σχεδιάσει σκηνοθετικά, σκηνογραφικά και ενδυματολογικά και στη συνέχεια να φωτογραφίσει στον χώρο των συναντήσεων.

Εκεί πλέον, στις συνθήκες επαγγελματικού στούντιο που δημιουργούνται, φροντίζει για μια σειρά πρακτικών ζητημάτων, όπως είναι η σωστή σύνθεση του κάδρου και ο έλεγχος του φωτισμού. Στη διαδικασία της φωτογράφησης βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και όλα τα μέλη με επιπλέον προτάσεις και ιδέες.

Η πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι οτιδήποτε: μια πρωτότυπη ιδέα, πειραματισμοί και παιχνίδια με χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και μια ταινία ή σειρά (π.χ. «Το γκαμπί της βασίλισσας», «Peaky Blinders»).

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρία workshops από τον Αλέξανδρο Περτσινίδη την Βούλα Τσαγανού και την Μαρία Τσακίρη. Και τα τρία έχουν δώσει φοβερές λήψεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υποβλητική ατμόσφαιρα και υψηλή αισθητική, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το προσωπικό ύφος και τη ματιά του κάθε φωτογράφου.

Αναμφισβήτητα, η Φωτογραφική Ομάδα του Κιλκίς διανύει την πιο δημιουργική της περίοδο, κάτι που γίνεται αντιληπτό και στη σελίδα της στο facebook («ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ»), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη λειτουργία και τις δράσεις της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]