Κοινωνία

Κάτοικοι της Ειδομένης ζητούν την δημιουργία κέντρου φύλαξης μεταναστών

Την δημιουργία κέντρου φύλαξης παρανόμων μεταναστών, συνοδευόμενη από σειρά άλλων μέτρων λυσιτελούς αντιμετώπισης του προβλήματος ζητούν οι κάτοικοι της Ειδομένης και της γύρω περιοχής.
Σε ανακοίνωση της ομάδας διαχείρισης της ιστοσελίδας του χωριού αναφέρονται τα εξής:
«Την τελευταία εβδομάδα σε κάποιες διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης και σε Μ.Μ.Ε. αναρτήθηκαν ή δημοσιεύθηκαν ή εκφωνήθηκαν ειδήσεις που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης των προσωρινά φιλοξενούμενων αλλοδαπών και τους ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής που παραβιάζονται κατά την κράτησή τους.
Υπήρξε αναφορά σε κρούσματα φυματίωσης που, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε αναστάτωση και ανησυχία σε αστυνομικό προσωπικό και κατοίκους της Ειδομένης.
Σε όλα αυτά προστίθενται οι δεκάδες φωνές των κατοίκων της Ειδομένης για τη ανησυχητική παρουσία μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή (μείωση αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων) που εκφράστηκαν μέσω των άρθρων της ομάδας διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης αποσαφηνίζοντας το μείζον πρόβλημα φύλαξης των συνόρων.
Πέραν, βεβαίως της καταγραφής των όποιων προβλημάτων που απορρέουν από τους λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή, δίνουμε μεγάλη σημασία στην οριστική επίλυση του θέματος χωρίς ημίμετρα και «μπαλώματα».
Οι κάτοικοι δε θέλουν να βλέπουν να κυκλοφορούν μετανάστες στους δρόμους. Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν να βρεθεί λύση σε περιστατικά λαθραίας μετακίνησης μεταναστών με το σιδηρόδρομο. Οι αστυνομικοί να προστατεύονται ως προς τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην φύλαξη των λαθρομεταναστών και τα κρατητήρια να είναι φτιαγμένα για να δέχονται ικανοποιητικό αριθμό κρατουμένων.

Δημιουργία κέντρου

Με τη δημιουργία κέντρου φύλαξης σε άδειο χώρο στρατοπέδου ή φυλακίου στην περιοχή:
-Θα οδηγούνται εκεί όλοι οι λαθρομετανάστες που κινούνται στην περιοχή και θα γίνεται ο περαιτέρω έλεγχος.
-Θα υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού ατόμων, κάτι που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα υπάρχοντα κρατητήρια των τμημάτων συνοριακής φύλαξης.
-Θα τηρούνται οι προϋποθέσεις κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κατά τη φιλοξενία.
-Θα υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης ειδικευμένου προσωπικού (π.χ. ιατρών και ψυχολόγων).
-Η φύλαξη θα πραγματοποιείται από τα άτομα που καλούνται αποσπώμενοι να στηρίξουν άλλους νομούς που διατηρούν κέντρα φιλοξενίας. Έτσι θα σταματήσουν οι αποσπάσεις που έχουν επιπτώσεις στο οικογενειακό περιβάλλον των αστυνομικών.

Προσδοκούμε να υπάρξει συνεργασία όλων των αρχών, του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, των βουλευτών του νομού, της δημοτικής αρχής Παιονίας, της Αατυνομίας, του κέντρου υγείας, των αρμοδίων υπηρεσιών και των κατοίκων της περιοχής για να δοθεί λύση σε ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής μας που αφορά όλους μας και όχι καθέναν ξεχωριστά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα