Αγροτικά

Στερούν την ηλεκτρονική «πύλη» γιά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ από τον Α.Σ.Παιονίας

Το ενδεχόμενο και αυτής ακόμη της αναστολής λειτουργίας του αντιμετωπίζει ο αγροτικός συνεταιρισμός Παιονίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ανάθεσης της ηλεκτρονικής καταχώρισης ψηφιοποίησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Οι εξελίξεις αφορούν στον σχετικό διαγωνισμό, που προκήρυξαν ΠΑΣΕΓΕΣ, «Γαία Επιχειρείν» και «Γιουροπάμπλικ» γιά την συγκρότηση ηλεκτρονικής «πύλης» γιά την διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ο οποίος διενεργήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, χωρίς έγκαιρη και επαρκή ενημέρωση ώστε ο ΑΣ Αξιούπολης να μπορέσει να συμμετάσχει με αξιώσεις, όπως υποστηρίζουν στελέχη του, με επακόλουθο αυτός να «μείνει εκτός νυμφώνος».
Δεδομένου, ότι το νέο νομικό καθεστώς προβλέπει μία μόνο διαδικτυακή «πύλη» απασφαλμάτωσης δηλώσεων ΟΣΔΕ ανά νομό, συν το ότι γιά τον νομό Κιλκίς η διαδικασία ανατέθηκε σε ιδιωτικό φορέα, ο ΑΣ Παιονίας στερείται αίφνης μία σημαντικής «πηγής» εσόδων, και μάλιστα της μόνης με σίγουρη «ροή», χάνοντας έτσι έσοδα ζωτικής σημασίας όσον αφορά στην προσπάθεια εξόφλησης των χρεών του!
Κατ’ αυτόν τον τρόπο προκαλείται σ’ αυτόν «ασφυξία» έτσι που ακόμη και στο εγγύς μέλλον να μην υπάρχει γι’ αυτόν άλλη επιλογή από το «λουκέτο».
Οπως ήταν φυσικό, η αρνητική αυτή εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του συνεταιρισμού, που εκδηλώθηκε με άμεση υποβολή ένστασης στρεφόμενης κατά της εγκυρότητας του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με δήλωση διοικητικού στελέχους, προς το παρόν ο συνεταιρισμός τηρεί στάση αναμονής εν αναμονή της αποφάσεως επί της ενστάσεώς του, και η όποια περαιτέρω στάση θα καθορισθεί από το περιεχόμενο της αποφάσεως.
Εως τότε, φυσικά, η αγωνία γιά το μέλλον του ΑΣ Παιονίας θα είναι μεγάλη γιά τους διοικούντες και όλα τα μέλη του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα