Πολιτική

Δήλωση του υποψ. βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γ.Αναστασιάδη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη μάχη εναντίον του κορονοϊού

Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ακολουθεί ευλαβικά τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, η στρατηγική της κυβέρνησης να συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στους πολίτες για μη τήρηση των μέτρων είναι άκρως ανησυχητική.

Η αγωνία της κυβέρνησης για τη μη κατάρρευση του ΕΣΥ δεν πρέπει να την οδηγεί στην προετοιμασία κλίματος για μετακύλιση ευθυνών στους πολίτες.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν αναλάβει στο ακέραιο τις ευθύνες τους και προστατεύουν το αγαθό της ζωής στον ύψιστο βαθμό. Οι μεμονωμένες και ελάχιστες περιπτώσεις μη τήρησης των μέτρων δεν δίνουν τη συνολική εικόνα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθούν ότι τώρα πια έχουν την πλήρη ευθύνη για την έκβαση αυτής της μάχης.

Για το λόγο αυτό πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μιας και τα κενά είναι πολύ περισσότερα από τις 2000 θέσεις που έχουν εξαγγελθεί.

Επιπλέον, θα πρέπει να ενταχθούν στα δημόσια νοσοκομεία νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και μέσα προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με εγχώρια παραγωγή και να αγοραστεί από την Ελλάδα η πατέντα του τεστ για τον κορονοϊό για την ευρεία παραγωγή του εντός της χώρας μας και τη μαζική του χρήση.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα