Πολιτική

Δήλωση του υποψ. βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γ.Αναστασιάδη για την απόφαση του Eurogroup

Η απόφαση του Eurogroup για τη δανειακή στήριξη των χωρών της ευρωζώνης με 540 δισ. ευρώ από χρήματα της ίδιας της Ένωσης ναι μεν δίνει μία μικρή ανάσα στις εθνικές οικονομίες για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊου, δεν παύει όμως να αποτελεί συνέχιση της συντηρητικής πολιτικής λιτότητας που επικρατεί την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη χρειάζεται νέο χρήμα, για να μπορέσει να υποστηρίξει προγράμματα επανεκκίνησης των εθνικών οικονομιών με σκοπό την παραγωγή νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας. Εργαλείο για την εισροή νέου χρήματος στην ΕΕ αποτελεί η έκδοση ευρωομολόγου, δηλαδή δανεισμού από κοινού των χωρών μελών της ΕΕ και ως εκ τούτου ομόλογου μεγάλης ισχύος και χαμηλού επιτοκίου.

Η έκδοση ευρωομολόγου θα δώσει νέα ώθηση στις οικονομίες της ΕΕ μέσω της ρευστότητας που θα δημιουργήσει, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών προς την Ευρώπη, μιας και θα γίνει αντιληπτό ότι εξαντλούνται όλα τα μέσα για την καταπολέμηση της κρίσης με γνώμονα την ευρωπαϊκή κοινωνική αλληλεγγύη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]