Πολιτική

Δήλωση του υφυπουργού Γ.Γεωργαντά, με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δήλωση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, με αφορμή την ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Σήμερα είναι ημέρα θλίψης αλλά και ημέρα μνήμης και τιμής. 353.000 Πόντιοι αδερφοί μας έπεσαν θύματα μαζικών εκτελέσεων και απάνθρωπων βιαιοτήτων.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα από τα πιο φριχτά εγκλήματα του περασμένου αιώνα. Τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων μας και κρατάμε ζωντανή τη συνείδηση τους.

Ιδίως στο Κιλκίς, έναν τόπο προσφυγικό, έναν τόπο όπου ο Ποντιακός Ελληνισμός ρίζωσε και δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια, θυμόμαστε τις χαμένες πατρίδες και τις κρατάμε ζωντανές.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διατήρηση της μνήμης και τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ως ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης έναντι των νεκρών μας».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]