Πολιτική

Σε καλύτερη εγκατάσταση οι δικαστικές υπηρεσίες του Κιλκίς

Η ανέγερση δικαστικού μεγάρου στο Κιλκίς παραμένει…. όνειρο θερινής νυκτός.
Όμως, οι δικαστικές υπηρεσίες δεν θα συνεχίσουν επί πολύ ακόμη να στεγάζονται σε ξεπερασμένους και ανασταλτικούς στην εύρυθμη λειτουργία τους χώρους.
Η προοπτική αυτή διαγράφεται χάρη στις συντονισμένες κινήσεις του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά και της προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς Ευρώπης Αρτόγλου, απόρροια των οποίων υπήρξε η απόφαση της Πολιτείας να προκηρύξει δημοπράτηση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου στην πόλη του Κιλκίς, ώστε να στεγασθούν σ’ αυτό οι δικαστικές υπηρεσίες σε μία λύση συμβιβαστική μεν, πλην όμως μόνη ενδεδειγμένη κατά την παρούσα συγκυρία, αφού θα αναβαθμίσει το επίπεδο λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών έως την εξεύρεση της οριστικής.
Με την ευκαιρία αυτής της εξέλιξης το πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργαντά εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Oι πολύμηνες και συστηματικές προσπάθειες του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και της προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς Ευρώπης Αρτόγλου προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών του Κιλκίς σε αξιοπρεπές κτίριο αποδίδει καρπούς και ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση προκήρυξης της δημοπράτησης για την μίσθωση κατάλληλου ακινήτου στην πόλη του Κιλκίς.
Η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου εντός των αμέσως προσεχών ημερών πρόκειται να προκηρύξει τη δημοπράτηση μίσθωσης ακινήτου το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του πρωτοδικείου, της εισαγγελίας, της υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ειρηνοδικείου Κιλκίς σε κτήριο υπέρ τα 2.000 τ.μ. Το σχετικό προσχέδιο της προκήρυξης απεστάλη προς την αποκεντρωμένη διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης έλαβε έγκριση την Δευτέρα 24.2.14 από τον γενικό γραμματέα και απομένει η δημοσίευση της διακήρυξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 3130/28-3-2003.
Προηγήθηκε απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη συστέγαση των ως άνω υπηρεσιών ενώ στην σχετική διακήρυξη ορίζεται και το ανώτατο μίσθωμα (3.800 ευρώ μηνιαίως). Ταυτόχρονα η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δώσει τις εγκρίσεις που απαιτούνται για την απόφαση μετεγκατάστασης.
Εν όψει των εξελίξεων αυτών ο κ. Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Η ημέρα που οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης θα στεγάζονται στο Κιλκίς σε αξιοπρεπές και άνετο κτίριο είναι πλέον πολύ κοντά. Η τελική πράξη για την μίσθωση του οικήματος υπεγράφη ήδη και τα πάντα δρομολογήθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο. Απαιτήθηκε κόπος και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο με τις δικαστικές αρχές του τόπου μας, το δικηγορικό σύλλογο και συστηματική πίεση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Είμαι ευτυχής καθώς αποδεικνύεται και στο ζήτημα του δικαστικού μεγάρου ότι η κοινή και συντονισμένη προσπάθεια αποδίδει πάντα καρπούς προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Αποδείχθηκε σχετικά πρόσφατα στο θέμα της τρίτης πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς, αποδεικνύεται τώρα και στο δικαστικό μέγαρο και οι πολίτες του νομού Κιλκίς να είναι βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί εντός των ημερών και για το ζήτημα που ανέκυψε με την κατασκευή του τμήματος κόμβου Νέας Σάντας- κόμβου Ασσήρου της εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα