Μέχρι τα τέλη του έτους η μετεγκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών του Κιλκίς

Γενικά /

Αναρτάται σήμερα στον ιστότοπο «Διαύγεια» η διακήρυξη της δημοπρασίας εξεύρεσης και εκμίσθωσης χώρου στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών του Κιλκίς.
Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον «δρόμο» της μεταστέγασης των εν λόγω υπηρεσιών εντός του τρέχοντος έτους, «βγάζοντας» την υπόθεση από το «τέλμα» της γραφειοκρατίας και το αρχικό αδιέξοδο στο οποίο είχε οδηγήσει η άδοξη κατάληξη μιάς άλλης, δηλαδή της ανέγερσης δικαστικού μεγάρου, η οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, ματαιώθηκε.
Με την ανάρτηση της διακήρυξης στην «Διαύγεια» ορίζεται αυτομάτως η Τετάρτη 26.3.14 ως ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού το έργο της εκμίσθωσης του νέου χώρου γιά τις δικαστικές υπηρεσίες.
Σε περίπτωση που αυτός αποβεί άγονος, προβλέπεται η διενέργεια δευτέρου μετά την παρέλευση είκοσι ημερών, ενώ, αν και αυτός δεν τελεσφορήσει, η Πολιτεία έχει το δικαίωμα της κατ’ ευθείαν επιλογής.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υφιστάμενα δεδομένα οι επικρατέστερες γιά την μετεγκατάσταση όλων των δικαστικών υπηρεσιών εγκαταστάσεις, ως πληρούσες όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, είναι αυτές του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου και πάλαι ποτέ οικοτροφείου της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, δίπλα στον ιερό ναό των πολιούχων Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
Εφ’ όσον όλα πάνε καλά και δεν προκύψει συγκλονιστική απρόοπτο, τα δικαστήρια του Κιλκίς θα λειτουργήσουν στον νέο χώρο τους περί τα τέλη του έτους.
Έως τότε, και δεδομένου ότι οι προηγούμενες εκμισθώσεις έληξαν ή λήγουν οσονούπω, οι δικαστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να στεγάζονται στους σημερινούς χώρους τους, στους ιδιοκτήτες των οποίων θα καταβάλλεται κατά το υπόλοιπο διάστημα τα προβλεπόμενο μίσθωμα ως αποζημίωση χρήσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]