Πολιτισμός

Δικαίωσε την φήμη του το 16ο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Κιλκίς

Το μαγικό ταξίδι μας σε κόσμους ονειρικούς έκανε τον κύκλο του, οι κούκλες, οι καλλιτέχνες, τα χρώματα, τα παιδικά γέλια και οι μουσικές από όλο τον κόσμο που για 14 ημέρες βρήκαν φιλόξενη καλλιτεχνική στέγη στο Κιλκίς μας αποχαιρέτησαν.
Από την 1 έως και τις 14.10.14 το 16ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς ήταν η κορυφαία πολιτιστική πρόταση της Ελλάδος και του Κιλκίς.
Στο φεστιβάλ φέτος:
-Συμμετέσχαν 29 θίασοι
-Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εκατό παραστάσεις
-Διοργανώθηκαν πέντε σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες
-Διοργανώθηκαν 16 εργαστήρια στα σχολεία του Κιλκίς (δημοτικά και γυμνάσια)
-Παρουσίασαν τη δουλειά τους 22 νέοι δημιουργοί και ομάδες από το χώρο του κουκλοθέατρου και του σωματικού θεάτρου (έκτη συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών και ηθοποιών/καλλιτεχνών σωματικού θεάτρου, σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση).
-Πραγματοποιήθηκε η έβδομη συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο σε συνεργασία με ξένα ινστιτούτα, το πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, με θέμα την «Ειρήνη» και δράσεις: Το 7ο Εργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου, εργαστήρια στα γυμνάσια και λύκεια του Κιλκίς, την έβδομη ημερίδα για το κοινωνικό θέατρο και 4.το πρώτο σεμινάριο/εργαστήριο «Ο Κλόουν Γιατρός».
Οι καλλιτέχνες και θίασοι προέρχονταν από Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Η.Π.Α., Ισπανία, Ιταλία, Ν. Κορέα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά την οικουμενικότητα του φεστιβάλ.
Από την διοργανωτική επιτροπή ανακοινώθηκαν και τα εξής:
«Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την συνεχή και δρώσα παρουσία σας στηρίζετε το θεσμό. Ευχαριστούμε την Κάτια, το Γιώργο, το Χρήστο, την Κέλλυ, την Αναστασία, τη Γεωργία, τους εθελοντές που συνέδραμαν στις πρακτικές και άλλες ανάγκες του φεστιβάλ. Ευχαριστούμε τα εμπορικά καταστήματα που στόλισαν τις βιτρίνες τους και άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Ευχαριστούμε όλους όσους αγαπάτε τις κούκλες και τους μύθους τους, το φεστιβάλ και τη φιλοσοφία του.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2015 με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και υπέροχες παραστάσεις».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα