Πολιτική

«Δικαίωμα η δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση» τονίζει ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς

Σε συμμετοχή στην σημερινή πανελλαδική απεργία προτρέπει τα μέλη του ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς, όπως και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«….. Ούτε ώρα χαμένη! Η ΕΕ, η κυβέρνηση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να πάρουν πίσω ότι δικαίωμα, όποια κατάκτηση είχαμε αποσπάσει με αγώνες χρόνων και χρόνων.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Μόνιμο στόχο έχουν:
• Ακόμη πιο υποβαθμισμένες συντάξεις – ξεροκόμματα, αφού και μικρότερες συντάξεις παίρνουμε, λόγω μικρότερων μισθών ή λιγότερων χρόνων δουλειάς, λόγω της ανεργίας και των υποχρεώσεων που μας ανάγκαζαν να διακόπτουμε την εργασία μας για μεγάλα διαστήματα.
• Ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας ώστε να ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και «κόψιμο» προληπτικών εξετάσεων.
• Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, αφού η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εν ονόματι της «ισότητας» στα 67 χρόνια και βάλε εκεί μας οδηγεί.
• Οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας να ζήσουν με πολύ χειρότερους όρους.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ανεργία, τη μισοανασφάλιστη δουλειά, με τη δουλειά πέντε μηνών το χρόνο, με την κατάργηση των ΒΑΕ, με τις απολύσεις εγκύων γυναικών.
Θα δεχτούμε να είμαστε τα «υποζύγια», να φορτώνονται στις πλάτες μας νέοι φόροι (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ), αυξήσεις στο φως, στο νερό, στα εισιτήρια των ΜΜΜ, να μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας που ματώνουμε να τα ξεπληρώσουμε και την ίδια ώρα να χαρίζονται πρόστιμα και χρέη εκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες;
Αρνούμαστε να «τσιμπάμε» στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης της ΕΕ, που απευθύνονται ιδιαίτερα σε μας τις γυναίκες, την τσάμπα δουλειά, χωρίς άδειες μητρότητας, με ακανόνιστα ωράρια και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.
Δεν είμαστε διατεθειμένες να ματώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

Απαιτούμε αποκλειστικώς δημόσια και δωρεάν καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση

Καμμιά μόνη της! Στον «πόλεμο» που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με «πόλεμο»!
Μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ σε συμμαχία με το εργατικό λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Το χρωστάμε σε μας και στα παιδιά μας»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]