Πολιτισμός

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης Γενοκτονίας στην Ν.Σάντα

Τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου διοργανώνει ο σύλλογος Ποντίων Ν.Σάντας, με την συμμετοχή όλων των συλλόγων της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 16 Μαϊου 2015
20.00: Στολικός των Κολύβων (Κανόνας)
20.30: Λαμπαδηφορία. Αφετηρία από τα γραφεία του συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας με συνοδεία ποντιακών λυρών και νταουλιών. Ενδιάμεσοι σταθμοί πλατεία Καπετάν Ευκλείδη Κουρτίδη και τα Κοιμητήρια.

Τερματισμός στα γραφεία του συλλόγου
Κυριακή 17 Μαϊου 2015
07.30: Θεία Λειγτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Σάντας
10.00: Πέρας προσέλευσης επισήμων.
-Τέλεση μνημοσύνου
-Πομπή από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προς την πλατεία Καπετάν Ευκλείδη Κουρτίδη με την φιλαρμονική της Νέας Σάντας και συνοδεία αγήματος της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας πεζικού «Πόντος».
-Τρισάγιο γιά τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
-Προσφώνηση του προέδρου του συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας Κώστα Κουρτίδη
-Χαιρετισμοί επισήμων
-Ομιλία από τον Στέλιο Ιωαννίδη, απόφοιτο στρατιωτικής σχολής ευελπίδων και πτυχιούχο του τμήματος των βαλκανικών σπουδών Πανεπιστήμου Δ.Μακεδονίας με εξειδίκευση στην κοινωνική ιστορία του προσφυγικού Ελληνισμού
-Κατάθεση στεφάνων
-Σιγή ενός λεπτού
-Εθνικός Υμνος
-Πέρας της τελετής
12.30: Ακολουθεί δεξίωση επισήμων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συλλόγου γυναικών Νέας Σάντας με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]