Κοινωνία

Ο ορειβατικός σύλλογος Κιλκίς γιά δύο ημέρες στη Βουλγαρία

Διήμερη εκδρομή στην Βουλγαρία διοργανώνει ο ορειβατικός σύλλογος Κιλκίς.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 17 και 18.6.23, με ώρα αναχώρησης 7 το πρωί του Σαββάτου 17.6.23, μπροστά από την πλατεία Ειρήνης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο σημαντικότερο ορθόδοξο μοναστήρι της Βουλγαρίας, στην ιερά μονή της Ρίλα, με ιδρυτή τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλα. Το μοναστήρι βρίσκεται σε μία καταπράσινη κοιλάδα σε υψόμετρο 1.160 μέτρα. Τα κτίρια του μοναστηριού χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα μ.Χ., και εντός των εγκαταστάσεων του μοναστηριού υπάρχουν 4 μουσεία, που είναι επισκέψιμα (προαιρετικά).

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ (Άνω Τζουμαγιά η παλαιότερη ονομασία), όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε. Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων και βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Στην τιμή περιλαμβάνεται και χρήση των χώρων του σπα και της πισίνας. Η πόλη έχει 70.000 κατοίκους, ιστορικό μουσείο, συνοικία με κατοικίες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πάρκα για περίπατο και εμπορικό κέντρο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να γνωρίσουμε την πόλη.

Την Κυριακή το πρωί θα αναχωρήσουμε στις 8:30 από το ξενοδοχείο και θα κατευθυνθούμε στο χωριό Sapareva Banya και στη συνέχεια στη βάση του χιονοδρομικού Panichiste, από όπου θα πάρουμε το lift (ανοιχτό διθέσιο κάθισμα – η τιμή του είναι 25 λέβα για ανέβασμα και κατέβασμα) για να ανέβουμε στα 2.000 μέτρα, έχοντας τη δυνατότητα να επισκεφθούμε, το πιο τουριστικό σημείο της Βουλγαρίας, την περιοχή με τις επτά λίμνες. Οι επτά λίμνες της Ρίλα είναι μια ομάδα λιμνών που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της οροσειράς Ρίλα και σε υψόμετρα μεταξύ 2.100 και 2.500 μέτρων. Η κάθε λίμνη έχει ένα όνομα που συνδέεται με ένα χαρακτηριστικό γνώρισμά της. Οι λίμνες αποτελούν τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ρίλα και εκεί υπάρχουν πολλά απειλούμενα είδη φυτών και ζώων. Υπάρχει εκτενές δίκτυο μονοπατιών, και ορειβατικά καταφύγια για καφέ ή και φαγητό. Το ορειβατικό δίκτυο είναι μεγάλο και ο καθένας μπορεί να προγραμματίσει τον χρόνο που θα διαθέσει για περπάτημα. Το μεσημέρι θα συγκεντρωθούμε στο lift, θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο. Θα φροντίσουμε να υπάρχει μία στάση για μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο Κιλκίς.

Στα πλαίσια της εξόρμησης, μπορούμε ανάλογα με τη σύνθεση και τη διάθεση της ομάδας, να επιχειρήσουμε και σε κάποια κορυφή ή και να αφιερώσουμε χρόνο σε επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής. Καλό θα είναι να εκτιμηθούν και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα με ρουχισμό και εξοπλισμό. Τα πιο σημαντικά, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα, καπέλο – αντιηλιακή, ελαφρύ αντιανεμικό, αδιάβροχο και ένα μικρό σακίδιο.

 

Αρχηγός εξόρμησης: Κομπατσιάρης Αντώνης (6945104026)

Εκκίνηση : Το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουνίου, στις 7 π.μ., από την πλατεία Ειρήνης.

Ώρες πορείας : από 1 έως και 4, προαιρετικά όσο επιθυμεί ο καθένας.

Κόστος συμμετοχής : 85 το άτομο (λεωφορείο – ξενοδοχείο με πρωινό).

Προκαταβολή 35,00€ στο αρχηγό.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Α, Β

ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ : Α εύκολη ανάβαση, Β μέτριας δυσκολίας ανάβαση, Γ δύσκολη ανάβαση, Δ πολύ δύσκολη ανάβαση”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]