Πολιτική

Πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή μετά την πανδημία γιά την γ΄ τάξη του 1ου γυμνασίου Κιλκίς

Σε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου σε Καλαμπάκα και Βόλο έλαβαν μέρος οι μαθητές της γ΄ τάξης του 1ου γυμνασίου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Την πρώτη ημέρα οι εκδρομείς μαθητές επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα, όπου ξεναγήθηκαν στο μουσείο φυσικής Ιστορίας και μανιταριών και περιηγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου, έμαθαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τα επί μέρους οικοσυστήματά του. Στην συνέχεια ανέβηκαν στα Μετέωρα, και με τη βοήθεια της ξεναγού γνώρισαν την ιστορία τους, από την δημιουργία του φυσικού φαινομένου έως την ανέγερση των μοναστηριών , και επισκέφθηκαν την ιερά μονή Αγίου Στεφάνου.

Στον Βόλο οι μαθητές περιηγήθηκαν στο νεολιθικό οικισμό Διμηνίου και κατόπιν επισκέφθηκαν και έμαθαν πώς λειτουργούσε το παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Τα παιδιά, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, βίωσαν και πάλι τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου μέσα από επισκέψεις, συνδυάζοντας την εξωστρέφεια και την διασκέδαση».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα