Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα διεθνής εκπαιδευτική συνάντηση νεολαίας στο Σ.Σ.Μουριών

Εκπαιδευτική συνάντηση νεολαίας με συμμετοχές από Κύπρο, Ιταλία και Ελλάδα θα φιλοξενήσει ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος ΣΣ Μουριών «Το Μπέλλες».
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά πρόκειται να υποδεχθεί ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος σιδηροδρομικού σταθμού Μουριών «Το Μπέλλες» δύο ομάδες νέων ηλικίας 18-30 από την Κύπρο και την Ιταλία.
Συγκεκριμένα το «Μπέλλες» θα φιλοξενήσει για τις ανάγκες εκπαιδευτικής συνάντησης 34 νέους και νέες από την Κύπρο και την Ιταλία. Συνεργαζόμενος φορέας από την Κύπρο είναι ο Οργανισμός Προώθησης Ευρωπαϊκών Θεμάτων με έδρα την Πάφο ενώ φορέας από την Ιταλία είναι ο «Asterisco» (σύλλογος γιά κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη) με έδρα το Παρλέρμο.
Στην εκπαιδευτική συνάντηση θα συμμετάσχουν και τα νεαρά σε ηλικία μέλη του φορέα υποδοχής τα οποία εργάζονται εδώ και καιρό για το πρόγραμμα και ανυπομονούν να υποδεχθούν τους συνομηλίκους τους από την Κύπρο και την Ιταλία. Παρ’ ότι ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Μπέλλες» έχει υλοποιήσει παρόμοιες δράσεις φιλοξενίας στο παρελθόν, η συγκεκριμένη συνάντηση παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον από μέρους των μελών του καθώς έχει στόχο την εκπαίδευση, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και την ενεργή συμμετοχή των νέων από κάθε συμμετέχουσα χώρα. Επίσης η ιδιαιτερότητα της φιλοξενίας αυτής σχετίζεται με το γεγονός ότι θα προσφέρει πολύ περισσότερη «ζωή» στην περιοχή του Σ.Σ. Μουριών σε αυτή την κρίσιμη εποχή που διανύουμε, εφόσον οι περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους για αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.
Επισημαίνεται ότι συνδετικός κρίκος των προαναφερόμενων φορέων αλλά και υποστηρικτικός φορέας στην όλη οργάνωση της εκπαιδευτικής συνάντησης είναι το κέντρο δια βίου μάθησης επιμορφωτική Κιλκίς. Επίσης σημαντική είναι η συμβολή του δήμου Γερίου από την Πάφο σε ότι αφορά την ενεργή συμμετοχή των Κυπρίων στην εκπαιδευτική συνάντηση αλλά και την προβολή του σχεδίου σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα πολύ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι την ομάδα των Κυπρίων θα συνοδεύσει ο ίδιος ο δήμαρχος Γερίου Αργύρης Αργυρού, ο οποίος θα εκφράσει τις απόψεις του για τα θέματα της συνάντησης ως μέλος τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ενεργό μέλος της Κυπριακής κοινότητας.
Η συνάντηση διάρκειας οκτώ ημερών θα υλοποιηθεί στο διάστημα 05-12 Αυγούστου και τα θέματα που θα συζητηθούν από τους νεαρούς συμμετέχοντες είναι «Οικονομική κρίση», «Ανεργία», «Επιχειρηματική δράση», «Μετανάστευση των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν οικονομικά και άλλα σημαντικά δεδομένα της χώρας τους, θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, θα γευτούν ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και θα γνωρίσουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Η επικοινωνία και εκπαίδευση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Ωστόσο ο φιλοπεριβαλλοντικός χαρακτήρας δεν λείπει από το σχέδιο μιας και οι ομάδες των νέων θα φιλοξενηθούν στο κατασκηνωτικό κέντρο προσκόπων της περιοχής Καβαλλάρη και θα συμμετάσχουν παράλληλα σε αρκετές υπαίθριες δραστηριότητες.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα παρουσιάζονται στο : http://mourieskilk.blogspot.gr/

Περισσότερα
Δείτε ακόμα