Πολιτική

«Εγκέφαλοι» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εισηγούνται την… κατάργηση του

Αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσε στους εκπροσώπους φορέων του νομού η κίνηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να συγκαλέσει σύσκεψη αυτών, με σκοπό την ενημέρωσή τους επί προτάσεών του για αναδιάρθωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται συγχώνευση του ΤΕΙ Σερρών με το πανεπιστήμιο Κ.Μακεδονίας, στο οποίο υπάγεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτι που πρακτικώς σημαίνει… κατάργηση του παραρτήματος Κιλκίς, που διοικητικώς υπάγεται το εν λόγω ΤΕΙ.

Και όλο αυτό σε πλήρη αντίθεση με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις όχι μόνο περί διατηρήσεως του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ενδύματος στο Κιλκίς αλλά και περαιτέρω αξιοποιήσεως του νεοδμήτου κτιρίου του με την προσθήκη και τμημάτων διετούς φοίτησης σ΄αυτό.

Αντ΄αυτού, και σε μια «χοντροκομμένη» προσπάθεια «χρυσώματος του χαπιού», το Διεθνές Πανεπιστήμιο εισηγείται, στην θέση του προτεινομένου για κατάργηση παραρτήματος ΤΕΙ να λειτουργήσουν απλά προγράμματα διετούς φοίτησης σε επίπεδο… μεταλυκειακού ΙΕΚ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2.6.18, στο δημοτικό κατάστημα Κιλκίς, και η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε… «ομοβροντία» αντιδράσεων των παρευρεθέντων εκπροσώπων φορέων, που την αρνήθηκαν ακόμη και ως… ιδέα, προειδοποιώντας για ανάλογη στάση, αν μελλοντικώς το θέμα τεθεί επισήμως και δημοσίως.

Πάντως, τέθηκε προς ενημέρωσιν του σώματος και κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 4.6.18, τόσο από τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη όσο και από τους επικεφαλής συνδυασμών Παύλο Τονικίδη και Γιάννη Φαχουρίδη (ο πρώτος και ο τρίτος έλαβαν μέρος στην επίμαχη σύσκεψη).

Όλες οι πλευρές διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους να συντονισθούν για μια άμεση οργανωμένη αντίδραση «σαν μια γροθιά», ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης της επίμαχης ιδέας-εισήγησης, που θα σημάνει το τέλος του ΤΕΙ Κιλκίς και ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην κοινωνική ζωή και την τοπική οικονομία του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα