Πολιτική

Διατηρούνται τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης – Τούμπας

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού παιδείας Τάσου Κουράκη αναστέλλονται οι συγχωνεύσεις του τετραθεσίου δημοτικού σχολείου Γοργόπης με το πρώτο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Αξιούπολης, καθώς και του τριθέσιου δημοτικού σχολείου Τούμπας με το οκταθέσιο δημοτικό σχολείο Ευρώπου.

Μία απόφαση, που ουσιαστικώς έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχης του προκατόχου του, καθώς το επίμαχο θέμα έχει προκύψει από διετίας μετά την αρχική απόφαση του 2013 περί συγχωνεύσεώς των, που είχε ληφθεί από πλευράς του αρμοδίου υπουργείου στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος «Καλλικράτης» και σε επίπεδο σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την σύμφωνη γνώμη του διευθυντού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Κώστα Ραμπίδη, που ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη γιά τα εν λόγω σχολεία, δεδομένων και των ισχυρών αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από πλευράς των τοπικών κοινωνιών.

Υπενθυμίζεται, ότι ένα από τα βασικά επιχείρηματα των κατοίκων και παραγόντων της περιοχής, είναι ότι τα εν λόγω δημοτικά σχολεία διαθέτουν ικανό αριθμό μαθητών με τάση μάλιστα αυξητική, έτσι που να είναι δυνατή η συνέχεια της αυτόνομης λειτουργίας τους, σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν την συγχώνευσή τους με τις μεγαλύτερες σχολικές μονάδες, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο προσφέρει υψηλότερου εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκπαίδευση, δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που εκ των πραγμάτων διαθέτουν.

Η απόφαση αναστολής εφαρμογής της συγχώνευσης, που ως αναστολή αφήνει «ανοικτή» την προοπτική συγχωνεύσεών τους, εάν τα δεδομένα του αριθμού των μαθητών μειωθούν δραματικά, υπεγράφη από πλευράς του κ. Κουράκη και δημοσιεύθηκε στο σχετικό Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) 1809Β/2015 και 1810Β/2015.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]