Πολιτική

Διαμάχες προκαλούν «Κήπος» και ΔΕΥΑΚ στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Το έργο της ανάπλασης της περιοχής «Κήπου» πάρκου και η τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) «πυροδότησαν» γιά άλλη μία φορά έντονες διαμάχες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς.

Κατά την συνεδρίασή του της Δευτέρας 18.5.15, ανήλθε και πάλι στην επιφάνεια η υποβόσκουσα ένταση στον συνδυασμό της δημοτικής αρχής, την οποία στο θέμα της ανάλασης «Κήπου»-πάρκου προκαλούν οι διαμετρικώς αντίθετες προσεγγίσεις των αντιδημάρχων Ελένης Αναστασιάδου και Δημήτρη Τσαντάκη.

Η πρώτη υπενθύμισε γιά άλλη μία φορά την εναντίωσή της στην κατά τον σημερινό τρόπο κατασκευή του έργου, με την ανάλογη μεθόδευση, ενώ ο δεύτερος υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης επιλογής, δηλώνοντας «υπερήφανος» που χάρη στην επιμονή του, «το έργο δεν απενταχθηκε από το ΕΣΠΑ και το κονδύλιο γι’ αυτό δεν μεταφέρθηκε στην Βέροια».

Το σημείο τριβής και αντιπαραθέσεων ανάμεσα όχι μόνο στους προαναφερθέντες αλλά και σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, έχει να κάνει με την λειτουργία αρκετών σημείων του έργου της ανάπλασης ως χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων κάτι που «ακυρώνει» τον αρχικό προορισμό του.

Μετά τα ανωτέρω, το θέμα θα τεθεί εκ νέου προς συζήτησιν στο δημοτικό συμβούλιο, με τα ερωτήματα της κατάργησης των θέσεων στάθμευσης και των απαραίτητων διορθωτικών παρεμβάσεων προς αποκατάστασιν σημείων, όπου παρατηρήθηκαν κακοτεχνίες ή σημειώθηκαν παραλείψεις.

«Περισσότερο και …από την ΔΕΗ!»
Σφοδρά «πυρά» κριτικής κυρίως από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη, δέχθηκε η τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ), ιδίως δε όσον αφορά στο κόστος επανασύνδεσης, το οποίο είναι υπερτριπλάσιο του αντίστοιχου της …ΔΕΗ (εκατό ευρώ έναντι …τριάντα!), όπως τόνισε ο κ. Φαχουρίδης. Επί του θέματος τοποθετήθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας την ανάγκη τα όποια κριτήρια της ΔΕΥΑΚ να λαμβάνουν υπ’ όψιν την γενικότερη οικονομική κατάσταση, σε συνάρτηση με το γεγονός, ότι την δυνατότητα και συνέπεια ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της επιχείρησης δεν την έχουν όλοι οι δημότες.

«Δεν έχει πληρωθεί»
Το σώμα απασχολησε και το έργο της ανακατασκευής του τμήματος της νέας εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης μεταξύ Κιλκίς και κόμβου Μαυρονερίου, ειδικότερα δε από την είσοδο-έξοδο της πόλης μέχρι την πρώτη στροφή προς Κρηστώνη (πρώην «Μακεδονική Κεραμική»).
Οπως έγινε γνωστό οι εργασίες έχουν διακοπεί, και η επανέναρξή τους θα καθυστερήσει έως ότου ο εργολάβος εξοφληθεί γιά τις ήδη εκτελεσθείσες.

Συνεχίζεται
Σε ό,τι αφορά στον διεθνή θεσμό του φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς, που διοργανώνεται γιά 17η συνεχή χρονιά, η δημοτική αρχή εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να διατηρηθεί ο θεσμός ακόμη και με ίδιους πόρους του δήμου, τώρα που ολοκληρώνεται η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά την οποία έλαβε από τον τελευταίο την διαβεβαίωση ότι η περιφέρεια στηρίζει τον θεσμό και θα κάνει ότι είναι θεσμικώς δυνατόν, ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Μάλιστα, διευκρίνησε ότι ο θεσμός θα αναβαθμισθεί σε περιφερειακό, με έδρα το Κιλκίς.
Τέλος, έγινε αναφορά και στο θέμα του δημοτικού αναψυκτηρίου λόφου Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με την οποία αυτό θα εκμισθωθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης κάποιων χώρων του, γεγονός που αποκλείει και γιά φέτος την λειτουργία του.
Τονίσθηκε δε, ότι όταν έλθει η ώρα της εκμίσθωσης βασικό κριτήριο θα αποτελέσουν τα εχέγγυα ορθής λειτουργίας, και όχι το ύψος του κέρδους.

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα