Διαμαρτυρία του συλλόγου γυναικών στο νοσοκομείο

Γενικά /

Ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Τα μέλη του συλλόγου ανήρτησαν πανό με σύνθημα «Ξεσηκωμός! Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αγώνας για τη ζωή» και ενημέρωσαν τους επισκέπτες του νοσοκομείου για τα αιτήματα τους.

Διαμαρτυρήθηκε τόσο για τα προβλήματα του νοσοκομείου (ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, υλικό, υποδομές) όσο και για τη συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση στο χώρο της Υγείας (5 € είσοδος και 1€ στη συνταγογράφηση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις κλπ.), στα πλαίσια της καμπάνιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την υγεία, της οποίας ο σύλλογος είναι μέλος.

Διαμαρτυρήθηκε όμως και για την αδιαφορία του διοικητή να δεχθεί σε συνάντηση το διοικητικό συμβούλιο ώστε να το ενημερώσει για την κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς.

“Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου να καλέσει αστυνομική δύναμη και να δώσει εντολή στην ασφάλεια του νοσοκομείου να απομακρύνει τα μέλη του συλλόγου με πρόσχημα την διατάραξη της ησυχίας των ασθενών και την εφαρμογή του νόμου” αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο διοικητής ζήτησε μέσω της ασφάλειας του νοσοκομείου να γίνει αμέσως συνάντηση με το Σύλλογο κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε αφού ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας. Αιτιολόγησε τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό στην υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου δηλώνοντας ότι ελπίζει σε πρόσληψη ιατρικού προσωπικού από την κυβέρνηση. Στην ερώτησή μας για την μαιευτική κλινική και τα προβλήματα στις εφημερίες απάντησε ότι η έλλειψη του γιατρού καλύπτεται είτε από άλλους γιατρούς είτε με μεταφορά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Προγραμματίζει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου ώστε να ενημερωθεί και από την πλευρά του προσωπικού για την κατάστασή του, μετά από επαφή που είχε με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, καμία επανάπαυση, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του τόπου μας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις αγρότισσες, τις μωρομάνες, να βρεθούν μαζί με το Σύλλογο Γυναικών του Κιλκίς ώστε να διεκδικήσουμε:

•Κρατική χρηματοδότηση συνολικά όλου του συστήματος Υγείας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Πρόσληψη προσωπικού – ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών με πλήρη μόνιμη απασχόληση τόσο για το Νοσοκομείο Κιλκίς, όσο και για όλες τις δημόσιες μονάδες του νομού.
•Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία-φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.
•Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο Κιλκίς καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού και το Νοσοκομείο Γουμένισσας, με όλα τα απαραίτητα, διαγνωστικά μηχανήματα, εργαστήρια, αντιδραστήρια. Να μη χρειάζεται ο ασθενής να περιμένει μέρες και μήνες για εξετάσεις, για ραντεβού, για νοσηλεία, για επεμβάσεις.
•Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ ή νοσοκομειακής μονάδας.
•Καμία κατάργηση στις εξετάσεις. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες και στα παιδιά για το σχολείο και τις αθλητικές δραστηριότητες, όλος ο προγεννητικός έλεγχος για τις έγκυες και όλη η διαδικασία ( εξετάσεις , φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
•Ένταξη όλων των εμβολίων στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
•Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων ΑμΕΑ, χρονίως πασχόντων, πολύτεκνων γυναικών και μονογονεϊκών οικογενειών.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]