Γενικά

Διαμαρτυρία Κ.Σιωνίδη για τη μείωση δικαιούχων voucher στα ΚΔΑΠ του δήμου Παιονίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΕΤΑΑ και την ΚΕΔΕ για τη μείωση των δικαιούχων voucher στα ΚΔΑΠ απέστειλε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, επισημαίνοντας:

«Μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων για τις αιτήσεις που έγιναν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Παιονίας στην Δράση της “Εναρμόνισης” και του Παράλληλου Προγράμματος για voucher Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οφείλω να σας επισημάνω τα εξής:

Σήμερα στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Παιονίας λειτουργούν τέσσερα (4) ΚΔΑΠ (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Ευρωπός και Άγιος Πέτρος), με συνολικό αριθμό εγκεκριμένων θέσεων (σύμφωνα και με τις άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας) 175. Την περίοδο 2020-2021, φοιτούσαν συνολικά 37 παιδιά με ΕΣΠΑ και 21 παιδιά εκτός ΕΣΠΑ, δηλαδή συνολικά 58 παιδιά παρακολουθούσαν μαθήματα σε ισάριθμους χώρους.

Τα μαθήματα υποστηρίζονται από 13 δασκάλους, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν πρόσφατα για ένα (1) ακόμη έτος 2021-2022 σύμφωνα με την συνέχιση του προγράμματος.

Στη νέα πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 9033/16-07-21, υποβλήθηκαν μέσω του γραφείου μας (έμμεσα ή άμεσα) 45 αιτήσεις, που αφορούσαν σε 65 παιδιά (γιατί είχαμε και περιπτώσεις με αδέλφια).

Από τις παραπάνω αιτήσεις εγκρίθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, μόνο 18 αιτήσεις με συνολικό αριθμό 25 παιδιών. Πλέον αυτών των εγκρίσεων υπάρχουν και αιτήσεις παιδιών για ΚΔΑΠ, οι οποίες υποβλήθηκαν από τους γονείς τους στην ΕΕΤΑΑ απ’ ευθείας, χωρίς να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Συλλέγοντας πληροφορίες από άλλους δήμους, διαπιστώσαμε ότι έγιναν πρωτοφανείς περικοπές και στις δικές τους αιτήσεις.

Ο αριθμός των εγκρίσεων (25) που πήρε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου, θα μας αναγκάσει να προβούμε στην αναστολή της λειτουργίας κάποιων ΚΔΑΠ, εξέλιξη που θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων (απόλυση) εργαζόμενων σε αυτά.

Σημειώνουμε εδώ ότι ο δήμος Παιονίας δεν είναι αστικός δήμος αλλά εκτείνεται σε 927 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει 42 ενεργές πόλεις και χωριά. Οι κάτοικοι μας βιώνουν επί πολλά έτη ανεργία και εργασιακή αβεβαιότητα.

Ο ρόλος μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή που βρισκόμαστε, μας επιβάλει να παρέχουμε υπηρεσίες στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε.

Ζητάμε να εγκρίνετε τις απορριφθείσες αιτήσεις μας με δεύτερη κατανομή στα voucher και να προβλέψετε πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σε πλήρη λειτουργία τις δομές μας, που περισσότερο τώρα παρά ποτέ, έχουν ανάγκη οι δημότες».

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]