Αγροτικά

Γιά δύο ώρες διαμαρτυρόμενοι αγρότες απέκλεισαν το Τελωνείο Κιλκίς (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Κιλκίς προχώρησαν στις 10 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή του δήμου Κιλκίς.

Μία κινητοποίηση ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο των αγροτοκτηνοτροφικών κινητοποιήσεων στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα, η οποία έχει στόχο όπως τόνισαν στελέχη των κινητοποιήσεων και με θεσμικούς ρόλους με παραγωγικούς οργανισμούς αλλά και με εμπειρία σε διεκδικήσεις, όπως οι κκ Δημήτρης (Πολυβόλος) Βαφειάδης, Αλέκος Σημαιοφορίδης, Θωμάς Καρυπίδης και Ιορδάνης Φρονιμόπουλος, αλλά και νέοι αγρότες, να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός κόσμος της χώρας μας από το αυξημένο κόστος παραγωγής και την ταυτόχρονη μείωση των επιδοτήσεων.

Μπροστά από το τελωνείο του Κιλκίς βρέθηκαν πάνω από εξήντα τρακτέρ και πολλοί παραγωγοί και μάλιστα αρκετοί νέοι σε ηλικία υποστηρίζοντας την κίνηση διαμαρτυρίας και αποφεύγοντας να δημιουργήσουν προβλήματα αποκλεισμού στον παρακείμενο εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, όπου η κυκλοφορία παρέμεινε ανοικτή από την μία λωρίδα κυκλοφορίας  με την παρουσία και την επιμέλεια από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν ευρύτερα στον χώρο της διαμαρτυρίας.

Αμέσως μετά την κινητοποίηση ένας σημαντικός αριθμός από τρακτερ κατευθύνθηκε στον ανατολικό κόμβο του Κιλκίς, ένα χώρο όπου η παρουσία τους έχει ουσιαστικά μόνιμο χαρακτήρα, όλο αυτό το διάστημα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο […]

Δείτε ακόμα