Γενικά

Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Παιονίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος Πολυκάστρου της Πειραιώς

Με αφορμή την από πλευράς Τραπέζης Πειραιώς γνωστοποίηση της αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στο Πολύκαστο, ο δήμαρχος Παιονίας απέστειλε προς την διοίκησή της την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας:

«Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαµε από τα Μ.Μ.Ε. την παύση εργασιών του υποκαταστήµατος της Τραπέζης Πειραιώς στο Πολύκαστρο.

Όπως είναι επόµενο, η είδηση προκάλεσε ανησυχία και έντονο προβληματισμό όχι µόνο στους κατοίκους του Πολυκάστρου, αλλά και στο σύνολο των γειτονικών κοινοτήτων, καθώς το κατάστηµα εξυπηρετεί αγρότες, επιχειρηματίες, συνταξιούχους και απλούς πολίτες.

Το υποκατάστηµά σας στο Πολύκαστρο, δεύτερη µεγαλύτερη πόλη του νομού Κιλκίς, εξυπηρετεί ταυτοχρόνως µία ευρύτερη περιοχή πολύ μεγάλης έκτασης, που εκτείνεται από τα βόρεια σύνορα της χώρας µας, στους Ευζώνους, μέχρι τα σύνορα του νομού µε αυτόν της Θεσσαλονίκης, µε πληθυσμό 16.500 χιλιάδων κατοίκων.
Η απόφασή σας πλήττει ιδιαιτέρως τον εμπορικό κόσµο του δήμου, καθώς και τις επιχειρήσεις του βιοτεχνικού «πάρκου» μας.

Στο σηµείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε, ότι το Πολύκαστρο αποτελεί την έδρα του δήμου Παιονίας και της 33Μ/Κ ταξιαρχίας, διαθέτει υποθηκοφυλακείο, ειρηνοδικείο, ΔΕΥΑ και γραφείο γεωργικής ανάπτυξης, και εκ των πραγμάτων αποτελεί την έδρα όλων των οικονοµικών δραστηριοτήτων του δήμου Παιονίας.

Επί πλέον, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, ότι η περιοχή µας έχει µεγάλο ποσοστό κατοίκων τρίτης ηλικίας, που δεν είναι εξοικειωμένοι µε τις νέες τεχνολογίες, εκ του νόµου δε, όπως γνωρίζετε, εξαιρούνται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών συναλλαγών ενώπιον της φορολογικής διοικήσεως.

Το υποκατάστηµά σας στο Πολύκαστρο είναι το πρώτο και το πλησιέστερο στα βόρεια σύνορα της χώρας µας, από τον οδικό δε άξονα της ΠΑΘΕ διέρχονται καθημερινώς χιλιάδες οχημάτων.

Είμαστε βέβαιοι, ότι θα αντιληφθείτε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής µας και θα λάβετε υπ’ όψιν την παρούσα επιστολή µας και όλους τους προβληματισμούς, που ανέκυψαν µε την απόφασή σας να κλείσετε το υποκατάστημά σας στο Πολύκαστρο.

Ελπίζουμε και σας καλούμε να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών του υποκαταστήματός σας στο Πολύκαστρο µε την παρούσα ή ακόµη και µε µία διαφορετική µορφή, που θα συνδυάζει το μειωμένο για εσάς λειτουργικό κόστος εξασφαλίζοντας ταυτοχρόνως την άµεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής µας.

Τέλος, σας υπενθυµίζουµε, ότι σήµερα η µοναδική Τράπεζα, που διατηρεί υποκατάστηµα στο Πολύκαστρο, είναι η δική σας, και θεωρούμε αδιανόητο ένα πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο είναι η φυσική συνέχεια της Αγροτικής Τράπεζας, να αποφασίζει το κλείσιμο του καταστήματος Πολυκάστρου, σηματοδοτώντας την απόλυτη εγκατάλειψη του πρωτογενούς τοµέα, που διαχρονικώς στήριζε η Αγροτική Τράπεζα.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη απέναντι στους αγρότες – πελάτες σας θεωρούμε, ότι επιβάλλει την διατήρηση του καταστήµατος σε λειτουργία.

Ακολουθώντας στην περιοχή µας άκαμπτα την στρατηγική των αριθμών, ουσιαστικώς συνδράµετε στην ερήμωση της υπαίθρου στην παραμεθόριο περιοχή».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα