Πολιτισμός

Μία διάκριση για το ιστορικό βιομηχανικό κτίριο της «Χρυσαλλίδος» στην Γουμένισσα

Την τιμητική της θα έχει η Γουμένισσα στο 8ο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης στις 10,11 και 12.10.18.

Και τούτο, διότι το βιομηχανικό συγκρότημα της μεταξοβιομηχανίας «Χρυσαλλίς» θα είναι το τιμώμενο βιομηχανικό κτήριο της θεματικής ενότητας που αφορά στους διεθνείς δρόμους του μεταξιού.

Σίγουρα μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία, που θα δώσει ώθηση για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέραν της παρουσιάσεως των κτιριακών υποδομών θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιασθούν τα ξακουστά «χάλκινα» της Γουμένισσας και τα κρασιά της.

Υπενθιμίζεται, ότι την πρωτοβουλία υποβολής της πρότασης για την διεξαγωγή του συνεδρίου για πρώτη φορά σε χώρα πλήν Ασίας ανέλαβε το ευρωπαϊκό διεπιστημονικό κέντρο τουρισμού του “Δρόμου του Μεταξιού” του ΑΠΘ, και ότι για τα όσα θα παρουσιασθούν σε αυτό συνεργάσθηκαν μαζί του το υπουργείο τουρισμού και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και επειδή, όπως συμβαίνει πάντα, πίσω από τους επίσημους φορείς και οργανισμούς υπάρχουν τα πρόσωπα, που πασχίζουν για όλα τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν στον αεικίνητο και βαθύ γνώστη τέτοιου επιπέδου διεργασιών μοναχό γέροντα Χρισόδουλο Παπακώστα της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως, την υπεύθυνη σε περιφερειακό επίπεδο περιφερειακή σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη, αλλά και τους ανθρώπους της Γουμένισσας και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αθανάσιο Τραχανίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]