Πολιτισμός

Μία διάκριση για το ιστορικό βιομηχανικό κτίριο της «Χρυσαλλίδος» στην Γουμένισσα

Την τιμητική της θα έχει η Γουμένισσα στο 8ο παγκόσμιο συνέδριο τουρισμού, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης στις 10,11 και 12.10.18.

Και τούτο, διότι το βιομηχανικό συγκρότημα της μεταξοβιομηχανίας «Χρυσαλλίς» θα είναι το τιμώμενο βιομηχανικό κτήριο της θεματικής ενότητας που αφορά στους διεθνείς δρόμους του μεταξιού.

Σίγουρα μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία, που θα δώσει ώθηση για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέραν της παρουσιάσεως των κτιριακών υποδομών θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιασθούν τα ξακουστά «χάλκινα» της Γουμένισσας και τα κρασιά της.

Υπενθιμίζεται, ότι την πρωτοβουλία υποβολής της πρότασης για την διεξαγωγή του συνεδρίου για πρώτη φορά σε χώρα πλήν Ασίας ανέλαβε το ευρωπαϊκό διεπιστημονικό κέντρο τουρισμού του “Δρόμου του Μεταξιού” του ΑΠΘ, και ότι για τα όσα θα παρουσιασθούν σε αυτό συνεργάσθηκαν μαζί του το υπουργείο τουρισμού και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και επειδή, όπως συμβαίνει πάντα, πίσω από τους επίσημους φορείς και οργανισμούς υπάρχουν τα πρόσωπα, που πασχίζουν για όλα τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν στον αεικίνητο και βαθύ γνώστη τέτοιου επιπέδου διεργασιών μοναχό γέροντα Χρισόδουλο Παπακώστα της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως, την υπεύθυνη σε περιφερειακό επίπεδο περιφερειακή σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη, αλλά και τους ανθρώπους της Γουμένισσας και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αθανάσιο Τραχανίδη.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές