Γενικά

Φωτογραφικό διαγωνισμό διοργανώνει η ΑΝΚΙ

Έναν πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό, με ελεύθερο θέμα, διοργανώνει για πρώτη φορά η «Αναπτυξιακή Κιλκίς», με τίτλο: «#KILKIS 365». Στην σχετική ανακοίνωση-προσκληση προς ενδιαφερομενους τα εξής: «Σας προσκαλούμε όλους «χομπίστες» και επαγγελματίες φωτογράφους, κατοίκους και επισκέπτες, να απαθανατίσετε με φωτογραφίες, με την δική σας προσωπική και καλλιτεχνική ματιά, τις εμπειρίες σας από τα βιώματα και την περιπλάνησή σας στον νομό Κιλκίς, μέσα από την εναλλαγή των εποχών.

Οι φωτογραφίες σας θα πρέπει να αποτυπώνουν την ομορφιά της φύσης του νομού Κιλκίς, τα χαρακτηριστικά αξιοθέατα και τις άγνωστες γωνιές του, την πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργία, την αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία, το δομημένο περιβάλλον, την ιδιαίτερη ταυτότητα, το πνεύμα και τη ζωή του τόπου, στις πόλεις και τα χωριά.

Διττός στόχος του διαγωνισμού είναι αφ’ ενός μεν να αναδείξει την διαχρονική ομορφιά του νομού Κιλκίς ενεργοποιώντας κατοίκους και επισκέπτες, αφ’ ετέρου δε, να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες περιπτώσεις.

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, παγκόσμια ημέρα τουρισμού και η τελική προθεσμία για την αποστολή των φωτογραφιών είναι η 26η Σεπτεμβρίου 2017. Τις φωτογραφίες σας θα πρέπει να τις αποστέλλετε ηλεκτρονικά στην ΑΝΚΙ (email: [email protected]) ενώ θα διαμοιράζονται μέσω της εταιρικής σελίδας της στο internet, στο Facebook, το Pinterest κ.ά.

Με το πέρας του διαγωνισμού, οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν από κριτική επιτροπή και θα παρουσιασθούν σε ειδική εκδήλωση όπου και θα εκτεθούν μαζί με τις σημαντικότερες συμμετοχές. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί και η έκδοση ενός λευκώματος αποκλειστικά με φωτογραφίες του διαγωνισμού, που θα ταξιδεύει τον αναγνώστη στον νομό Κιλκίς όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα των εικόνων που θα αποστείλουν και να τις διαθέσουν με ελεύθερη άδεια. Περισσότερες πληροφορίες και ο κανονισμός συμμετοχής στον διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Κιλκίς, www.anki.gr.

Τούτος ο τόπος, πλημμυρισμένος από το φως του ήλιου, μεθυσμένος από τις γεύσεις και τα αρώματα της γης, μαγεμένος από την ομορφιά της φύσης και γοητευμένος από των ανθρώπων του τα έργα, μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε, να τον απολαύσουμε και να τον απαθανατίσουμε!».

Πληροφορίες: Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Συντονιστής προγράμματος CLLD / LEADER, τηλ. 23410 25305, 6946 173444

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα