Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Διαφοροποιήσεις

Διαφοροποιήσεις, από ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχουν μόνον στην ΝΔ σε ό,τι αφορά στην στάση-θέση στο Σκοπιανό αν και από ό,τι αντιλαμβανόμεθα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει «σκλήρυνση» της στάσης της και τάση να ταυτισθεί περισσότερο με την λαϊκή θέληση της βάσης της, αλλά και στο επίπεδο των επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων του δήμου Παιονίας.

Μόνον που αυτή δεν εδράζεται στην θέση, που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Εκεί διαφαίνεται, ότι θα υπάρχει ταύτιση, αλλά στο πως αυτή επικοινωνείται στους δημότες.

Και τούτο, διότι από την μια έχουμε τον δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη να γνωστοποιεί προσωπικά και ατομικά την θέση του μέσως δημόσιας ανακοίνωσής του ταυτιζόμενος ουσιαστικώς με την θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στο «άρμα» του οποίου έχει προστεθεί από τα χρόνια της συμπόρευσής τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, και από την άλλη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, που, ως γνωστόν, η καταγωγή που έλκει από την Γευγελή και μάλιστα από οικογένεια επιφανών Μακεδονομάχων, που μέσω αντιστοίχου δημοσιοποιήσεως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο και την ανάγκη διαμόρφωσης κοινής θέσης με απόφαση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση.

Βεβαίως, το ένα δεν αποκλείει το άλλο, και πιθανότητα κάτι τέτοιο να συμβεί είτε σε ειδική συνεδρίαση είτε στην τακτική που οσονούπω θα καθορισθεί.

Όμως τα όσα συνέβησαν είναι ενδεικτικά κυρίως σε ό,τι αφορά στην στάση-επιλογή του δημάρχου Παιονίας για την αξιοποίηση των ερεισμάτων, που προσφέρει και σε πολιτικό επίπεδο το τρόπος εμπλοκής στο «Σκοπιανό».

Είτε κάποιος θέλει να ασκήσει κριτική στην όποια επιλογή, είτε θέλει να ταυτισθεί μαζί της, αναγνωρίζοντας παράλληλα την αξία που μπορεί να έχει μια τέτοια «κίνηση» στην «σκακιέρα» των πολιτικών επιλογών, που ένας δημόσιος άντρας-γυναίκα οφείλει, κατά την άποψή μας, να κάνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον χρόνο όπως σκακιστές.

Περισσότερα

Εύκολο… να μετρηθούν

Μέγα το πλήθος κατά την ομιλία Κασσελάκη στο Κιλκίς. Το πλήθος… των αστυνομικών συνοδείας και των υποψηφίων ευρωβουλευτών! Το άλλο […]

Δείτε ακόμα