Πολιτική

Προβάδισμα Απ.Τζιτζικώστα στον νομό στον αγώνα διαδοχής στην προεδρεία ΝΔ

Έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων γιά την προεδρεία της ΝΔ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, πλην αυτής του νυν προέδρου της Ευαγγέλου Μεϊμαράκη, οι αντίστοιχες των Κυριάκου Μητσοτάκη, Άδωνη Γεωργιάδη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτούνται πενήντα υπογραφές μελών προερχομένων από τα 500 της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

Σε επίπεδο νομού δικαίωμα υπογραφής ως μέλη της πολιτικής επιτροπής έχουν επτά πολιτικά στελέχη, οι Γεώργιος Γεωργαντάς ως βουλευτής, ο Ανδρέας Βεργίδης ως αντιπεριφερειάρχης, οι δύο δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας Δημήτρης Σισμανίδης και Χρήστος Γκουντενούδης αντιστοίχως, ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης (υποψήφιος βουλευτής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις) και ο Χρήστος Τσανασίδης ως εκλεγμένο μέλος της ΓΕΣΕΒΕΕ.

Από τα επτά στελέχη της πολιτικής επιτροπής την «μερίδα του λέοντος» σε στήριξη καταλαμβάνει ο υποψήφιος που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση που χωροταξικώς περιλαμβάνει και την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς ο κ. Τζιτζικώστας καθώς, πλην των τριών αυτοδιοικητικών στελεχών κ.κ. Βεργίδη, Σισμανίδη και Γκουντενούδη, που έχουν υπογράψει γιά την υποψηφιότητά του, σε αυτούς προστέθηκαν ο κ. Καζαντζίδης που και δημοσίως έχει εκδηλώσει από τους πρώτους την στήριξή του προς τον βορειοελλαδίτη υποψήφιο.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, που έχει εκφράσει την στήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας υπογράψει και την σχετική κατάσταση.

Στους «αναποφάσιστους» (μέχρι στιγμής) συγκαταλέγεται ο κ. Τσανασίδης αν και οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της ΓΕΣΕΒΕΕ να στηρίζουν συλλογικώς την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη.

Τέλος αδιευκρίνιστη παραμένει προς το παρόν η στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς και ποιόν εκ των υποψηφίων θα υποστηρίξει εν τέλει στην εσωκομματική «κούρσα» διαδοχής, καθώς με βάση την «συμφωνία κυρίων» που υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, δεν αναμένεται να υπάρχουν υπογραφές βουλευτών στις καταστάσεις όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων προέδρων της, αν και βεβαίως πολλοί εξ αυτών έχουν λάβει θέση υπέρ κάποιας υποψηφιότητας.

Κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα και με τον κ. Γεωργαντά, αν και οι πληροφορίες τον θέλουν να συμβαδίζει με την τοπική πλειοψηφία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]