Κοινωνία

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον αυτισμό από το δήμο Κιλκίς

Στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον αυτισμό και στην ενημέρωση για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία αποσκοπεί η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 10:00 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η Ζωή Καραμπατζάκη, καθηγήτρια – διδάκτωρ στις επιστήμες της ειδικής αγωγής και σχολική σύμβουλος της 21ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Αθηνών η οποία θα αναφερθεί στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος ενώ για γενικότερα θέματα του αυτισμού παρέμβαση θα ασκήσει η Ευδοκία Τσιρώνα, Προϊσταμένη του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) Κιλκίς.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα την παρακολουθήσουν και  μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κιλκίς στον ακόλουθο διατιθέμενο σύνδεσμο:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88372389915?pwd=UitsUjB3Y0ZlWmtoazIxTDA5cmZEdz09

Meeting ID: 883 7238 9915

Passcode: 12345678

Ο αυτισμός είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα σύνθετων διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου, η οποία οδηγεί σε ποικίλες δυσκολίες και περιορισμούς στην διαμόρφωση γνωστικών λειτουργιών, στον τρόπο επικοινωνίας και την επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων. Συνιστά δε μια πολύπλοκη νευροψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το φάσμα του αυτισμού χαρακτηρίζεται, σε διαφορετικούς βαθμούς, από δυσκολία στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την κοινωνική κατανόηση και συναισθηματική συναλλαγή, από δυσκολίες στη λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία, καθώς και από επαναλαμβανόμενες, στερεότυπες συμπεριφορές και δραστηριότητες που επηρεάζουν την λειτουργικότητα του ατόμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]