Αθλητισμός

Επιτυχής διαδικτυακή εκδήλωση Αετού Κιλκίς με θέμα την προπόνηση στο σπίτι

Διαδικτυακή ομιλία και επίδειξη ασκήσεων, που αφορούσαν στην προπόνηση φυσικής κατάστασης στο σπίτι, με στόχο την ομαλή επάνοδο στο γήπεδο, διοργάνωσε ο Αετός Κιλκίς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13.12.20, με ομιλητή τον καθηγητή φυσικής αγωγής και αθλητισμού Πάτροκλο Γουμαλάτσο, απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της μεγιστοποίησης αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης.

Ο κ. Γουμαλάτσος, που έκανε και την επίδειξη, είναι προσωπικός προπονητής αθλητών διαφόρων αθλημάτων και ασκουμένων μαζικού αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την χρήση της πλατφόρμας «ζουμ» («zoom»), με ιδιαίτερη επιτυχία.

Σκοπός της ομιλίας ήταν η εφαρμογή ασκησεολογίου χωρίς ιδιαίτερα μέσα, εκτός από τα υπάρχοντα σε κάθε σπίτι.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταύ άλλων, και τα εξής:

« …Αρχικώς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ.Γκουμαλάτσο γιά την αποδοχή της πρότασης μας, ενώ, επιπροσθέτως, ευχαριστήσουμε όλους όσους παρακολούθησαν την δράση.

Ο σύλλογος, «αφουγκραζόμενος» τις ανάγκες των αθλητών και των μελών του, θα συνεχίσει την προσπάθεια να διατηρήσει το επίπεδο ενδιαφέροντος όλων, με νέες δράσεις, καθ’ όλη την διάρκεια της «καραντίνας».

Πιστεύουμε, ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται τέτοιου είδους δραστηριότητες, και αυτή η πίστη μας δίνει δύναμη και διάθεση να συνεχίσουμε με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Μένουμε ασφαλείς, προστατεύουμε τις οικογένειες και τους εαυτούς μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα