Αθλητισμός

Ο αποκλεισμός της ΑΕΠ «σημάδεψε» τον β΄γύρο του κυπέλλου ΕΠΣΚ

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Με εξαίρεση τον αποκλεισμό της ΑΕ Πολυκάστρου, τα «φαβορί» προκρίθηκαν στον τρίτο και προημιτελικό γύρο του κυπέλλου ΕΠΣΚ.

Η «κακή» είδηση προήλθε από τον Ά.Πέτρο, καθώς η τοπική Θύελλα ανακοίνωσε την αναστολή της δραστηριότητάς της, που σημαίνει ότι γι’ αυτήν η αγωνιστική περίοδος 2021-22 έληξε … πριν καλά-καλά αρχίσει

Για την συνέχεια της διοργάνωσης απέμειναν μία ομάδα γ΄εθνικής κατηγορίας (Αναγέννηση Πλαγιάς), πέντε ομάδες της α1 ΕΠΣΚ (Κιλκισιακός, ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Μ. Βρύση, Ποντιακός Ν. Σάντας, Επτάλοφος) και δύο της α΄ ΕΠΣΚ (Δόξα Χέρσου, Μ.Λειβάδια).

Η «εικόνα» του β΄γύρου
ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 3-1
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Ποιμενίδη καθόρισαν το αποτέλεσμα στο 15΄και 45΄ με ισάριθμα πλασέ του Χρήστου Κετικίδη, αλλά και στο 75΄με διαγώνιο σουτ του Δημήτρη Τοπχαρά από μέσα από την μεγάλη περιοχή
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινώς στο 35΄με αυτοτέρμα-κεφαλιά του Σάββα Παπαδόπουλου.
Διαιτήτευσε ο Γιώργος Τακίδης.
ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ: Κ.Παπαδόπουλος, Ηλιάδης (50΄Γεωργιάδης), Καρασαρίδης, Ζελέγκου, Ε.Παπαδόπουλος (70΄Γκέντζος), Αμοιρίδης, Σ.Παπαδόπουλος, Καλόνικος, Στεφανίδης (65΄Μποδιτσόπουλος), Κετικίδης, Τοπχαράς.

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ-ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ 7-0
Σε 62΄ λεπτά τα επτά τέρματα για τους γηπεδούχους του Παναγιώτη Ζιάκα. Στο 13΄ο Μάρκος Κουτσάγιας με σουτ από μέσα από την περιοχή. Στο 18΄ο Νίκος Κωτάκης με κεφαλιά. Στο 29΄ο Κώστας Ραφαελίδης με πλασέ. Στο 50΄και 58΄ο Παναγιώτης Ρωμανίδης με ισάριθμα πλασέ. Στο 55΄ο Αλέξανδρος Κουτσάγιας με σουτ από μέσα από την περιοχή. Στο 75΄ο Ανδρέας Λαδάς με πλασέ.
Διαιτήτευσε ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος.
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Αβραμίδης, Κωτάκης, Α.Κουτσάγιας, Κουρτεσίδης (60΄Λούπος), Πουρσανίδης (46΄Ξοπλίδης), Φ.Κόλα (57΄Σουλτανίδης), Μπελίτσας, Ραφαελίδης, Ρωμανίδης (60΄Τάφα), Μ.Κουτσάγιας (46΄Λαδάς), Α.Κόλα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΟΣ 2-1
Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη άσκησαν μεγάλη πίεση στην αφετηρία των δύο ημιχρόνων, με πολλές τελικές, εκ των οποίων ακολούθησαν σημαντικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Κώστα Δουλκερίδη. Το ισχυρό προβάδισμα στο 3΄και 32΄από ισάριθμα πλασέ του Χρήστου Παρπουτσή.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν το χαμένο τετ-α-τετ του Απόστολου Μυλωνά στο α΄μέρος. Μείωσαν στο 55΄με πέναλτυ του Λευτέρη Καραελευθερίου και είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 81΄ σε κεφαλιά του Γιάννη Στεφανίδη.
Διαιτήτευσε ο Ανέστης Λαζαρίδης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ: Ζάικος, Σαμαράς (46΄Γ.Αμανατίδης), Φασουλάκος (80΄Α.Αμανατίδης), Σερταρίδης, Κάργας, Πρέτσι, Μ.Γρηγοριάδης, Παντελίδης, Κωνσταντινίδης (46΄Ι.Ορφανίδης και 60΄Ζάλτος), Παρπουτσής, Στεφανίδης (46΄Κέτα).

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Ν. ΣΑΝΤΑΣ – ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 1-0
Κατοχή μπάλλας με λίγες φάσεις γιά τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι του Νίκου Θεοδούλη ήταν ψυχωμένοι, με καλές αμυντικές αντιδράσεις. Στο 70΄ο Κώστας Νετκτίδης με πλασέ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ενώ στο 93΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πλούταρχος Κουρτίδης.
Διαιτήτευσε ο Χρήστος Τσαλουχίδης.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Ν. ΣΑΝΤΑΣ: Παύλου, Αφιτσεριανίδης (92΄Κούρτης), Παντελίδης, Πουνερίδης, Ι.Πουλχαρίδης, Κ.Πουλχαρίδης, Κεχαγιάς, Σεϊτανιώτης (55΄Νετκτίδης), Μάναλης, Μαυροκεφαλίδης.

Μ. ΒΡΥΣΗ-ΠΑΪΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 4-2
Δύο φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Μαβίδη, αλλά οι γηπεδούχοι που Γιάννη Τεβρεντζίδη είχαν τις απαντήσεις στο β΄μέρος.
Στο 4΄ο Θανάσης Αργυρόπουλος με σουτ από μέσα από την περιοχή το 0-1.
Στο 13΄ο Γιώργος Διονυσιάδης με κεφαλιά το 1-1.
Στο 20΄ο Κώστας Χατζηστεφάνου με σουτ από μέσα από την περιοχή το 1-2.
Στο 55΄ο Ιορδάνης Ορφανίδης με κεφαλιά το 2-2.
Στο 62΄ο Ιορδάνης Ορφανίδης με σουτ από μέσα από την περιοχή το 3-2.
Στο 89΄ο Δανιήλ Ζώτος με πλασέ το 4-2.
Διαιτήτευσε ο Γιώργος Τακίδης.
Οι συνθέσεις:
Μ. ΒΡΥΣΗ: Σιδηρόπουλος, Σισμανίδης (46΄Μαυρόπουλος), Ζώτος, Κατικαρίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ελέζογλου (46΄Κεσίδης), Μπατάρας (53΄Καφετζής), Δασκάλου, Ορφανίδης, Δ.Παπαδόπουλος (46΄Κυριακίδης, Διονυσιάδης.
ΠΑΪΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ι.Τριανταφυλλίδης, Ζαπουλίδης (79΄Χαμαλίδης), Τσιαγιαννίδης, Α.Αργυρόπουλος (15΄Ι.Παπαδόπουλος), Τσαουσίδης, Δ.Αργυρόπουλος, Λυσίτσας, Μπάρμπας (79΄Παμπουκίδης), Χατζηστεφάνου, Ν.Τριανταφυλλίδης, Τραχανίδης (60΄Καρακόσογλου).
Α. ΠΕΤΡΟΣ- Μ.ΛΕΙΒΑΔΙΑ 0-3 αα
Νίκη- πρόκριση «στα χαρτιά» για τους φιλοξενούμενους. Η Θύελλα Αγίου Πέτρου οριστικοποίησε την αναστολή των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων και ο ποδοσφαιρικός νομός Κιλκίς διαθτέτει, πλέον, 34 ενεργές ομάδες.

ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ-ΒΑΘΗ 2-0
Ανταγωνιστικοί οι φιλοξενούμενοι, ιδιαιτέρως στο α΄ημιχρόνιο. «Μίλησε» η καλύτερη ποιότητα και η πείρα των γηπεδούχων του Τόνι Γκονζάλες και του Κώστα Ιωαννίδη. Πρωταγωνιστής ο Θόδωρος Παυλίδης, με εύστοχα πλασέ στο 59΄και 89΄. Οι νικητές είχαν και οριζόντιο δοκάρι στο 25΄, σε μακρινό σουτ του Γιώργου Ιωαννίδη.
Οι ηττημένοι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 64΄, λόγω αποβολής του Δημήτρη Σεφερίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 41΄, σε κεφαλιά του Παναγιώτη Ζαμανόπουλου.
Διαιτήτευσε ο Κώστας Καρυπίδης.
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ: Κυριακίδης, Ρουστέμ (87΄Ελευθεριάδης), Θ.Ιωαννίδης, Παπάκης (65΄Αποστολίδης), Ματεντζίδης, Μαυροκεφαλίδης, Αβραμίδης (46΄Σαβελίδης), Παυλίδης, Χατζηασλανίδης (80΄ Μακάριος), Γ.Ιωαννίδης (40΄Αγαθαγγελίδης), Ευθυμιάδης.

ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ-ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ 5-3 πέν. ( 0-0 κδ, 1-1 παρ.)
Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Θόδωρος Ροδακόπουλος απετέλεσε το μεγάλο «εμπόδιο» γιά τους γηπεδούχους του Ανδρέα Ντέμε. Έτσι οδηγηθήκαμε σε «λευκή» ισοπαλία στο 90λεπτο. Σημαντικότερη στιγμή το κάθετο δοκάρι στο 80΄, σε πλασέ του Νίκου Κουντουρά. Στην ημίωρη παράταση, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 115΄με πέναλτυ του Γιάννη Τζεβελέκη και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 120΄ με πλασέ του Γιώργου Περδικίδη.
Στην διαδικασία των πέναλτυ, απόλυτη ευστοχία στις πέντε εκτελέσεις του Χέρσου (Γιάννης Τζεβελέκης, Κώστας Μαριόγλου, Ορφέας Σεϊτανιώτης, Θόδωρος Χαριτωνίδης, Ιάκωβος Μπουζενίδης).
Οι Καστανιές δεν εκτέλεσαν το πέμπτο πέναλτυ, ενώ αστόχησαν στο δεύτερο του Γιώργου Νικολαΐδη (απόκρουση του Θεοχάρη Καλασαρίδη). «Βρήκαν δίχτυα» από τα ένδεκα βήματα οι Θανάσης Στυλιανίδης, Γιώργος Τακαβάκης, Ανέστης Νικολαΐδης.
Διαιτήτευσε ο Δημήτρης Τζώγλης.
ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ: Καλασαρίδης, Βάτσος, Ραπβιλιασβίλι, Μαριόγλου, Παπαδόπουλος (80΄Μπουζενίδης), Αβακιάν (69΄Ξυγαλατάς), Σεϊτανιώτης, Μπούζντρα (46΄Μποζίνης), Τζεβελέκης, Χαριτωνίδης, Κουντουράς (108΄Πλουμιστός).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]