Γενικά

2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κιλκίς: Σχολείο…του μέλλοντος!

Όποιος διερωτάται πως θα είναι το σχολείο του μέλλοντος δεν έχει παρά να επισκεφθεί το δεύτερο επαγγελματικό λύκειο (2ο ΕΠΑΛ) Κιλκίς!

Διότι δεν πρόκειται απλώς περι ενός σχολείου στεγαζομένου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Κιλκίς φροντίζοντας στο να διατηρούνται αυτές σε άριστη κατάσταση εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στους μαθητές και παρέχοντας άρτια εκπαίδευση.

Από την Δευτέρα 21.10.19 είναι πλέον και με «βούλα» πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και κέντρο πιστοποίησης ως τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχοντας λάβει αυτή την πιστοποίηση υπό τον ανάλογο φορέα του στην εταιρία ACTA.

Τούτο σημαίνει οτι το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς δεν είναι ένα ακόμη σχολείο πιστοποιημένο για όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, τον τεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό του και το επίπεδο σπουδών που παρέχει αλλά ένα αξιολογημένο εξεταστικό κέντρο πιστοποιήσεων στο οποίο οι εξετάσεις πιστοποίησης τρχνολογικών γνώσεων διενεργούνται δωρεάν όχι μόνο για τους μαθητές του σχολείου αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Στην τεράστια αυτή αναβάθμιση του σχολείου συνέβαλαν η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου με την αδιάκοπη μέριμνά τους ώστε το 2ο ΕΠΑΛ να είναι πλέον ένα απο τα λίγα δημόσια σχολεία με επαρκή σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και αντίστοιχο υψηλό επίπεδο σπουδώ κάτι που κατέστησε δυνατή την πιστοποίησή του από το ΑΠΘ.

Την προσπάθεια των προαναφερθέντων στήριξαν αποφασιστικώς το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (ΕΒΕ) Κιλκίς και πλειάδα ελυθέρων επαγγελματιών της πόλης που κατανοήσαν τα οφέλη για τον τόπο από την ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία ενός φορέα εκπαίδευσης τέτοιου επιπέδου όπως το 2ο ΕΠΑΛ-κέντρο πιστοποίησης ενώ εκτίμησαν και το ότι το εν λόγω σχολείο αξιοποιεί όλο το διαθέσιμο υλικό σύγχρονης και παλαιότερης τεχνολογίας μη αφήνοντας να «πέσει» τίποτε στο «έδαφος».

Μάλιστα διαθέτει και ξεχωριστή αίθουσα φύλαξης τεχνολογικού υλικού ενώ επίκειται η αξιοποίηση ακόμη και του εξώστη του πρώτου ορόφου με κατάλληλη διαμόρφωση και εφαρμογή συγχρόνων μεθόδων θέρμανσης.

Τις εγκαταστάσεις του σχολείου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μια λειτουργική βιβλιοθήκη επισκέφθηκε την Πέμπτη 24.10.19 ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος και ενημερώθηκε για την αναβάθμιση και την όλη λειτουργία από τον διευθυντή Γιώργο Καραμούκη παρουσία και του διευθυντή του ΕΒΕ Κιλκίς Γιώργου Ηλιάδη και της αναπληρώτριας διευθύντριας δευτεροβαθμίας εκπαίδευσης Αθηνάς Περιστέρη.

Η σχετική ξενάγηση περιελάμβανε την βιβλική, την αίθουσα υλικού, τις αίθουσες διδασκαλίας των τμημάτων δομικών έργων, την αίθουσα διδασκαλίας πρακτικών τεχνολογικών εφαρμογών φυσικής και χημείας και την αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή εργαστήριο πληροφορικής που εκσυγχρονίσθηκε με χορηγία του ΕΒΕ Κιλκίς.

Τις επί μέρους ξεναγήσεις έκαναν οι καθηγητές Αργύρης Κοκκαλιάρης, Βασίλης Βογιατζής και Βασίλης Αντωνιάδης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης δήλωσε «ευχάριστα ξαφνιασμένος» απο αυτά που είδε και για τα οποία πληροφορήθηκε, εξήρε το επιτελούμενο έργο στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και παρέσχε την διαβεβαίωση οτι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάγκη του σχολείου ενώ υπενθύμισε τις προγραμματικές διακηρύξεις και δεσμεύσεις του για συνολική υποστήριξη του τομέα της παιδείας.

Εύσημα στην διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου απένειμε και ο κ. Ηλιάδης, τονίζοντας οτι το ΕΒΕ πέραν του οτι στέκεται βάσει αρχών στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας στηρίζει ειδικότερα την επαγγελματική και τεχνολογική εκπαίδευση «καθώς οι μέλλοντες απόφοιτοι του 2ου ΕΠΑΛ και κάθε επαγγελματικού λυκείου αποτελούν εν δυνάμει υποψήφια μέλη του ΕΒΕ».

Ζήτησε δε συστράτευση σχολείου, δήμου και όλων των φορέων του τόπου προς την κατεύθυνση της ευρείας κοινοποίησης κάθε τέτοιου έργου και δραστηριότητας τόσο του 2ου ΕΠΑΛ όσο και κάθε άλλου σχολείου και φορέα «στο πλαίσιο μια γενικότερης εξωστρέφειας για την συνολική ανάδειξη της «εικόνας» του τόπου».

Ο κ. Καραμούκης εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων των συντελεστών του σχολείου προς τον δήμο, το επιμελητήριο και όλους τους υποστηρικτές του 2ου ΕΠΑΛ (σ.σ.: είχε προηγηθεί δημόσιο ευχαριστήριο με ονομαστική αναφορά όλων) και δήλωσε οτι «δεν υπάρχει επανάπαυση, καθώς το πιστοποιημένο πλέον σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί επιδιώκοντας την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση.

Τέλος, διατύπωσε στον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη το αίτημα, να προωθήσει ο δήμος και ένα σημαντικό ζητούμενο του σχολείου που είναι η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων για αυτό στο πλαίσιο μιας γενικότερης υποστήριξης στο πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα