Αθλητισμός

Δευτεραθλητής κόσμου εφήβων στην άμμο (+80κ.) ο Γ.Τσακνάκης του Καραγιάννη Ευρωπού

Μια σπουδαία διεθνή διάκριση επεφύλαξε για την ελληνική πάλη γενικώς και την κιλκισιώτικη ειδικότερα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην άμμο, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία εφήβων, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το τριήμερο από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11.8.19, στην ιστορική και με «σφραγίδα» του Ελληνισμού πόλη Οδησσό της Ουκρανίας.

Συντελεστής της διάκρισης ο πρωταθλητής του Καραγιάννη Ευρώπου Γιώργος Τσακνάκης, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας βάρους +80 κιλών, ηττηθείς μόνον από τον Ουκρανό Ντοβαλιούκ, στον τελικό.

Ο 20χρονος υπαξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλά υποσχόμενος παλαιστής πραγατοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και έφτασε στον τελικό με τέσσερις νίκες, στις οποίες σημείωσε επί ισχυρών αντιπάλων, συγκεκριμένα των Καγιά (Τουρκία),Τουρκάν (Μολδαβία), Μπιριούκωφ (Ουκρανία) και Χούστερ (Αυστρία).

Την «εικόνα» του αξιόμαχου και αξιόπιστου αθλητή παρουσίασε και στον αγώνα διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου, τον οποίο έχασε «στις λεπτομέρειες» από έναν εξαιρετικό αντίπαλο, ο οποίος αγωνιζόταν και με το ψυχολογικό πλεονέκτημα της έδρας.

Με την συνολική παρουσία του, ο Τσακνάκης δικαίωσε την εμπιστοσύνη της ομοσπονδίας στο πρόσωπό του, τίμησε τα ελληνικά χρώματα και προέβαλε με τον καλύτερο τρόπο τον σύλλογό του αλλά και τον κιλκισιώτικο αθλητισμό συνολικώς.

Συγχρόνως έστειλε προς πάσαν κατεύθυνσιν το κατάλληλο μήνυμα για πανταχόθεν υποστήριξη της οποίας αξίζει να τυγχάνουν οι φορείς της πάλης, ως «στυλοβάτες» του πανάρχαιου αυτού αθλήματος, που έχει προσφέρει ουκ ολίγες μεγάλες στιγμές στον αθλητισμό της πατρίδας μας, ειδικότερα δε ο Καραγιάννης Ευρώπου σε τοπικό επίπεδο (εν προκειμένω αρκεί η στοιχειώδης τήρηση υπεσχημένων).

Σημειώνεται, ότι οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων διεξήχθησαν σε μια μαγευτική θαλάσσια περιοχή της Οδησσού, στο πλαίσιο της «φιλοσοφίας» και πρακτικής της διεθνούς ομοσπονδίας να επιλέγονται πάντα τέτοιες τοποθεσίες (παράλιες, παραλίμνιες, παραποτάμιες) για την διεξαγωγή των αγώνων στην άμμο, ώστε αυτές αναδεικνύονται και να προβάλλονται και δια του αθλήματος της πάλης.

Τούτο σε αντίθεση με ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων που έχουν καθιερώσει την διοργάνωση αγωνιστικών εκδηλώσεων οπουδήποτε, ακόμη και σε… ορεινές περιοχές, δια της μεταφοράς άμμου για την διαμόρφωση των γηπέδων.

Την «φιλοσοφία» και πρακτική της διεθνούς ομοσπονδίας πάλης εφαρμόζει κατά γράμμα και η ελληνική, κάτι που σημαίνει, ότι με δεδομένη την έντονη παρουσία του νομού Κιλκίς στο άθλημα, με φορείς σαν τον Καραγιάννη Ευρώπου αλλά και τον ΓΑΣ Κιλκίς παρέχεται στους φορείς της τοπικής διοίκησης η δυνατότητα μεγαλύτερης προβολής ήδη ευρύτερα γνωστών περιοχών και «εξόδου» άλλων από την αφάνεια, δια του αθλήματος της πάλης στην άμμο.

Πιο απλά, δήμοι και περιφερειακή ενότητα, στηρίζοντας πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις πάλης στην άμμο, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της φήμης και της επισκεψιμότητας περιοχών, όπως λ.χ. της λίμνης Δοϊράνης, της δυτικής όχθης του ποταμού Αξιού, της λίμνης Πικρολίμνης και γενικώς κάθε φυσικού σημείου, στο οποίο μπορεί να φιλοξενηθεί διοργάνωση πάλης στην άμμο χωρίς τεχνικές παρεμβάσεις σ΄αυτό.
Δεν απομένει στους ιθύνοντες της τοπικής διοίκησης, παρά να επιδείξουν την βούληση, που είναι αναγκαία για την υλοποίηση αυτής της προοπτικής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα