Αθλητισμός

Δευτεραθλητές Ελλάδος Δ.Παυλίδης και Ι.Κορακίδης, τέταρτος ο Α.Αλέρου

Το αύριο του κιλκισιώτικου κλασικού αθλητισμού δίνει …από τώρα “ηχηρό παρών”!

Έτσι, τέσσερα επίλεκτα στελέχη του “επέδωσαν” …“διαπιστευτήρια” της μελλοντικής (εκτός …απροόπτων) καταξίωσής τους σίγουρα σε πανελλήνιο επίπεδο, με πιθανότητες “επέκτασης” και σε διεθνές, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 1 και 2-8-20, στο δημοτικό στάδιο Ιωαννίνων.

Πρόκειται γιά τους ρίπτες Δημήτρη Παυλίδη (Αίαντος Κιλκίς) και Γιάννη Κορακίδη (ΓΣ Μανδρών}, τον δρομέα παρατεταμένων ταχυτήτων Αλέξανδρο Αλέρου (Αλέξανδρου Κιλκίς) και τον δρομέα ταχυτήτων Ανέστη Νάνο (Αίαντος Κιλκίς).

Την πρώτη ημέρα “την παράσταση έκλεψε” ο Κορακίδης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο της σφυροβολίας (σφύρα έξι κιλών) με νέα ατομική επίδοση 66,64μ., “συντρίβοντας” την προηγούμενή του που ήταν 63,67μ. από τους αγώνες “Σπανίδεια”της Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες νωρίτερα!

Στον δρόμο 100μ. ο Νάνος δεν βρέθηκε “στα καλύτερά του”, και με επίδοση 11.51 έμεινε εκτός τελικού και περιορίσθηκε στην 13η θέση της τελικής κατάταξης, η οποία, ωστόσο, “μετρά” στην αξιολόγηση του συλλόγου του.

Την “δόξαν” του Κορακίδη “εζήλωσε” την δεύτερη ημέρα ο Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε την ίδια ακριβώς διάκριση σε άλλο αγώνισμα: Δευτεραθλητής Ελλάδος, αλλιώς “ασημένιος”, στην δισκοβολία, επίσης με νέα μεγάλη ατομική επίδοση 55,84μ. (δίσκος 1750 γραμμαρίων) έναντι 54,86μ. της προηγουμένης, επίσης από τα “Σπανίδεια”!. Το σημαντικότερο είναι, ότι ο φέρελπις Κιλκισιώτης πρωταθλητής ήταν σ’αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων ο μόνος αθλητής, που ανήκει ακόμη στην κατηγορία παίδων!

Φυσικά, περιποιεί τιμή γιά τους δύο ρίπτες, ενώ συγχρόνως είναι δηλωτικό δυνατοτήτων, το ότι βελτίωσαν εντυπωσιακώς τις επιδόσεις τους σε “μεγάλο” αγώνα, και δη τον εντός χώρας κορυφαίο αγώνα της κατηγορίας τους, και θα ήταν ευχής έργον να εξελιχθούν και οι δύο σε “αθλητές αγώνων”.

Εμφάνιση υπεράνω πάσης προσδοκίας πραγματοποίησε ο Αλέρου στον δρόμο 800μ., όπου τερμάτισε τέταρτος με επίδοση 1.55.30, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο, ίσως και το ασημένιο, ελάχιστα πριν τον τερματισμό.

Στον Κιλκισιώτη πρωταθλητή φάνηκαν στο έπακρο οι συνέπειες της από πλημμελούς μέχρι …ανύπαρκτης συστηματικής αθλητικής προετοιμασίας κυρίως εξ αιτίας της δικής του αντίστοιχης γιά τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο η εμφάνισή του υπήρξε κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, καθώς επέδειξε το αξιοσημείωτο αγωνιστικό φρόνημα, που και στην δική του περίπτωση παραπέμπει σε “αθλητή αγώνων”.

Πλέον, το ενδιαφέρον των Κιλκισιωτών φίλων του κλασικού αθλητισμού εστιάζεται στους αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, το προσεχές σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]