Ελλάδα

ΔΕΘ στην εποχή του κορονοϊού

Με θερμομετρήσεις στις πύλες του εκθεσιακού κέντρου αλλά και στις εισόδους των περιπτέρων, «σημάδια» στο πάτωμα για να κρατούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις, ηλεκτρονικό προσωποποιημένο εισιτήριο για να μπορέσουν να ιχνηλατηθούν άμεσα οι επαφές ενός ενδεχόμενου κρούσματος, μειωμένο ακροατήριο κατά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και χωρίς συναυλίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φετινή 85η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Γερμανία, το διάστημα από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Η πανδημία του κορονοϊού επιβάλει αυστηρά μέτρα και συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία έχουν προβλεφθεί με τους επιτελείς της ΔΕΘ να δουλεύουν υπ’ ατμόν και να υπόσχονται μια επιτυχημένη διοργάνωση ακόμα και κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες. «Μετά τους τελευταίους κρίσιμους μήνες, η φετινή διοργάνωση θέλει να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που θα ακουστεί και πέρα από τα σύνορα της χώρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε.

Η φετινή ΔΕΘ, αν δεν είχε εμφανιστεί η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τους διοργανωτές της επρόκειτο να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ. Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για 300.000 επισκέπτες, αρκετούς περισσότερους δηλαδή από την περσινή επιτυχημένη 84η διοργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια και τους υπολογισμούς της διοίκησης της εταιρίας οι επισκέπτες φέτος αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 100.000-120.000 εξαιτίας των μέτρων προφύλαξης που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ.

Στις πύλες της Έκθεσης θα γίνεται θερμομέτρηση των επισκεπτών, ενώ αναμένεται να καθιερωθεί ηλεκτρονικό προσωποποιημένο εισιτήριο με σκοπό αφενός να ελέγχεται ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονται στον εκθεσιακό χώρο, αφετέρου σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου θετικού κρούσματος να είναι ευκολότερη η ιχνηλάτηση των επαφών του. Δεδομένων των συνθηκών και του συγκεκριμένου αριθμού ατόμων που θα πρέπει να βρίσκονται στα περίπτερα αλλά και τους εξωτερικούς χώρους και με σκοπό να τηρούνται οι αποστάσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να «κλείνουν» ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους και να ενημερώνονται για το πότε θα μπορέσουν να επισκεφτούν την ΔΕΘ.

Επίσης, στις εισόδους των περιπτέρων αλλά και τις κεντρικές πύλες θα υπάρχει ειδικός εξοπλισμός, τον οποίο θα προμηθευτεί η ΔΕΘ- Helexpo Α.Ε., προκειμένου οι επισκέπτες να «χτυπούν» κάρτα για να είναι γνωστός ο αριθμός των επισκεπτών του κάθε περιπτέρου αλλά και ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της ΔΕΘ ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας. Για κάθε περίπτερο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στον ΕΟΔΥ προβλέπεται ένας επισκέπτης ανά 15 τ.μ. Στους ανοικτούς χώρους προβλέπεται να τοποθετηθούν στο έδαφος «σημάδια».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]