Πολιτική

Δέσμευση για κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα σε ερώτηση Γ.Γεωργαντά

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά προς τον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας με θέμα «Μη κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατά παράβαση του νόμου».

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Μανώλης Φάμελλος συμφώνησε με το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης και δεσμεύτηκε ότι στις περιοχές που τα δασικά οικοσυστήματα είναι υπό διαχείριση (όπως για παράδειγμα στην Π.Ε. Κιλκίς) θα πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτονται κατά προτεραιότητα όλες οι ατομικές ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και παραδασόβιων αυτών περιοχών.

Ο υπουργός συγκεκριμένα απάντησε κατά λέξη: «…ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού διευκρινίζουμε ότι προτεραιότητα στην παραλαβή ξύλων, καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες εκεί που υπάρχει διαχειριστική μελέτη και συνεταιρισμός που ξυλεύει είναι για τους τοπικούς κατοίκους, άρα από τη διαχειριστική μελέτη ξυλεύεται μια ποσότητα Α και αφαιρείται αυτή που χρησιμοποιείται πλέον για τις ατομικές ανάγκες των πολιτών που ζουν στα χωριά αυτά…»

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τον υπουργό για τη νέα περίοδο να αποσταλεί εγκαίρως διευκρινιστική εγκύκλιος προς όλα τα δασαρχεία της χώρας για την υποχρέωση τους να κινηθούν εντός αυτού του πλαισίου.

Ακολουθεί το video της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης:

Περισσότερα
Δείτε ακόμα