«Δεοντολογία» από τους ΑΝ.ΕΛ.

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Στέλνει το τοπικό όργανο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψης του «πρωτοκλασάτου» στελέχους του κόμματος Τέρρενς Κουϊκ, πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του.

Από τα δώδεκα τοπικά μέσα ενημερώσης εκπροσωπούνται σ’ αυτήν, πέντε, τα εξής τρία …το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή»!

Μόνο αυτό δίνει το «παρών», και μάλιστα με τρία στελέχη του!
Γιά όλα τα υπόλοιπα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είτε ο Τέρρενς Κουϊκ είτε το τοπικό όργανο των ΑΝΕΛ, απλώς …δεν υπάρχει!

Σε έναν ….ορισμό της αδιαφορίας και της απαξίωσης!
Κι όμως, λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κουϊκ και τα παρατρεχάμενα τοπικά στελέχη των ΑΝΕΛ θεώνται σε αίθουσα …κεντρικού ξενοδοχείου του Κιλκίς, να παραχωρούν συνέντευξη σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, που …«έλαμψε διά της απουσίας του» από την συνέντευξη Τύπου!

Και μάλιστα, την παραχωρούν σε άνθρωπο …άσχετο με το επάγγελμα μόνο και μόνο επειδή φέρει μαζί του …μία κάμερα!
Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσεις με την περίπτωση!

Με τέτοια, όμως, «σχέση» των στελεχών του συγκεκριμένου κομματικού φορέα (πάντοτε σε τοπικό επίπεδο) με τα μέσα ενημέρωσης και την δημοσιογραφική δεοντολογία, πώς μπορεί να ελπίζει κανείς σε «κάτι το διαφορετικό» από αυτόν στην υποθετική περίπτωση συμμετοχής του στην διακυβέρνηση της χώρας;

Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να «σφυρίξει» στα τοπικά στελέχη των ΑΝΕΛ τα εξής:
-Δεν μπορούν να ορίζουν την έννοια της σοβαρότητας των μέσων ενημέρωσης, όταν τα ίδια ..στερούνται σοβαρότητας!
-«Προσφορά» και …δωρεάν, δεν «πάνε μαζί»!
-Τα σχετιζόμενα με συνδρομές κομματικών φορέων σε εφημερίδες όπως και διαφόρων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ορίζονται με σαφήνεια εδώ και …πάνω από εκατό χρόνια στον χώρο των εφημερίδων, όπου αναγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητας της καθεμιάς.
-Αποτελεί δικαίωμά τους να γράφουν κείμενα, που πλέκουν το εγκώμιο μέσων ενημέρωσης τα οποία …τους «γράφουν», όπως ακριβώς αποτελεί δικαίωμά τους …η αυτογελοιοποίηση!
-Αποτελεί δικαίωμά τους να συνεντευξιάζονται με ανθρώπους άσχετους με τον δημοσιογραφικό χώρο και επάγγελμα, όπως ακριβώς αποτελεί δικαίωμα των δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, που σέβονται εαυτούς, να τους αντιμετωπίζουν ως …ανύπαρκτους!
-Τέλος, αποτελεί δικαίωμά τους η επιλογή χώρων γιά την παραχώρηση «αποκλειστικών» συνεντεύξεων στον οποιονδήποτε, έστω και σε χώρο που προσφέρεται συνήθως …γιά «βίζιτες»!

Περισσότερα

Δεν το(ν)… βλέπουν;

Μα είναι να απορεί κανείς γιά το πόσο … «δυσκολεύονται» Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου και δήμος Κιλκίς, να βρουν […]

Φωτοσχόλιο

Από την ενημερωτική εκδήλωση της Αγροδιατροφικής στο Πολύκαστρο

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]

Δείτε ακόμα