Αγροτικά

«Δεν υποχωρούμε» διαδήλωσαν ξανά οι αγρότες του νομού και άλλων περιοχών στους Ευζώνους

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και έκλεισαν γιά λίγες ώρες το τελωνείο Ευζώνων.

Την ώρα που οι υπουργοί γεωργίας και αλιείας των χωρών της Μεσογείου συζητούσαν γιά την νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ), οι Έλληνες αγρότες έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Στο τελωνείο των Ευζώνων απέκλεισαν την Δευτέρα 26.2.24 την διέλευση γιά όλα τα οχήματα, γιά περίπου δύο ώρες και πραγματοποίησαν νέο αγροτικό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετέσχον αγρότες από «μπλόκα» από όλη τημ Βόρειο Ελλάδα.

Η κινητοποίηση ήταν, γιά να διαδηλώσουν τόσο ως προς τις Βρυξέλλες γιά την σύσκεψη γιά τη νέα ΚΑΠ, αλλά και προς την Αθήνα, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις τους, ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού γιά πιό αυστηρούς ελέγχους, οι ελληνοποιήσεις συνεχίζονται.

Οι αγρότες δηλώνουν, επίσης, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλάζοντας μορφή σε αυτές γιά να δώσουν ηχηρό μήνυμα, ενώ στους Ευζώνους θα πραγματοποιούν αποκλεισμούς ανά διαστήματα.

Οι ομιλίες στο συλλαλητήριο ξεκίνησαν με τον επικεφαλής του «μπλόκου» των Ευζώνων Ηλία Κιτσικίδη, ενώ ακολούθησαν ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης και ο επικεφαλής του μπλόκου» του Κιλκίς Δημήτρης («Πολυβόλος») Βαφειάδης.

Κατόπιν μίλησαν οι επικεφαλής των «μπλόκων» Αλεξανδρείας Ημαθίας, Αιγινίου Πιερίας, Δερβενίου Θεσσαλονίκης, Αριδαίας Πέλλας, Αλμυρού Μαγνησίας και Ν. Χαλκηδόνας και Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι ομιλητές διατράνωσαν την αποφασιστικότητα των αγροτών, να συνεχίσουν τον αγώνα τους «μέχρι τελικής δικαιώσεως», με ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]