Γενικά

Δεν “παρέλειψε” να… “επισκεφθεί” και φέτος το νομό Κιλκίς τα σχολεία η γρίππη

Τα… καθιερωμένα “διαπιστευτήριά” της “επιδίδει” στα σχολεία του νομού η γρίππη όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν γίνεται λόγος περί εξάρσεως. Έτσι στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τα τελευταία λόγα εικοσιτετράωρα απουσίασε από τα μαθήματα λόγω γρίππης το 14,20% των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος επί συνόλου 4475 μαθητών στον νομό προσβλήθηκαν από την γρίπη οι 640.

Όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Αντώνιος Μιχαλόπουλος η γρίππη “χτύπησε” περισσότερο τα νηπιαγωγεία με 511 κρούσματα επί 1142 νηπίων σε όλο τον νομό ποσοστό 44,75%.

Το αντίστοιχο ποσοστό στα δημοτικά σχολεία ανήλθε στο 23,98% με 292 ασθενήσαντες μαθητές επί συνόλου 4137, ενώ το μεγαλύτερο επί μέρους ποσοστό παρατηρήθηκε στο 1ο δημοτικό Κιλκίς με 40%.

Πάντως μέχρι στιγμής και οι δυο διευθύνσεις εκπαίδευσης κάνουν λόγο περί αριθμών και ποσοστών που δεν συνιστούν έξαρση της γρίπης ούτε υπέρβαση των ορίων του συνήθους φαινομένου που θα επέβαλλε την λήψη μέτρων.

Για αυτό άλλωστε πάντοτε μέχρι στιγμής δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία καμμιάς σχολικής μονάδας στον νομό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα