Πολιτική

ΕΑΣΥΝΚ: «Δεν υπολογίζουν την ζωή των αστυνομικών»

Από την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Κιλκίς (ΕΑΣΥΝΚ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ειδομένη. Πέμπτη συνεχόμενη μέρα που οι εντολές που δίνονται από τους διοικούντες προς τις δυνάμεις στο σημείο είναι επιεικώς απαράδεκτες , όσο απαράδεκτη είναι και όλη η παράνομη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σημείο.

Φτάσαμε στο σημείο στις 22.11.15 και απογευματινές ώρες διμοιρία της ΥΜΕΤ από Θεσσαλονίκη να μην αντέξει τις αναθυμιάσεις που είχαν προκληθεί από τα ελαστικά που έκαιγαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι αλλοδαποί για να ζεσταθούν και να μεταβούν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Πολυκάστρου.

Οι εντολές δε που δίνονται προς τους αστυνομικούς έχουν να κάνουν με τον όρο «παρουσία». Η απάντηση που δίνεται από εμάς, είναι ότι ο όρος αυτός είναι το λιγότερο κωμικοτραγικός. Τοποθετούν τις διμοιρίες μπροστά από τους αλλοδαπούς, πάνω στην οριογραμμή των δύο χωρών, δηλαδή με λίγα λόγια 50 αστυνομικούς απέναντι σε 2.000 και 3.000 εξαγριωμένους ανθρώπους που επιθυμούν να εξέλθουν από τη χώρα. Πενήντα αστυνομικοί προσπαθούν με τις ασπίδες τους χωρίς την χρήση βίας να απωθήσουν χιλιάδες άτομα, 24 ώρες την ημέρα.

Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την σωματική και ψυχολογική κατάσταση των αστυνομικών . Δεν ενδιαφέρεται κανείς αν ΖΗΣΟΥΝ Η’ ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ .

Τα κιγκλιδώματα δε που είχαν τοποθετήσει λίγα μέτρα από την οριογραμμή, διαλύθηκαν, οι μάζες ανθρώπων έχουν παρασύρει τα πάντα στο περασμά τους.

Ακόμη κανείς να αναλάβει πρωτοβουλία. Το είχαμε πει και παλαιότερα για την κατάσταση στο σημείο, θα το ξαναπούμε και τώρα.

ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ τις αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο και τοποθετήστε τις αρκετά μέτρα πιο μακριά σε ρόλο παρατηρητή. Η αστυνομική παρουσία ειδικά μπροστά από τα πλήθη και ανάμεσα στους αλλοδαπούς και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς είναι απαράδεκτη, δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τους ήδη εξαγριωμένους και προπάντων απειλεί τις ζωές Ελλήνων αστυνομικών.

Το σωματείο μας, ενημερώνει επίσης ότι για την όλη κατάσταση έχει ήδη κινηθεί νομικά και αναμένονται εξελίξεις.

 

 

 

 

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα