Γενικά

Δεν φαίνεται “φως” για ανακατασκευή του δρόμου “φονιά” μεταξύ Πολυκάστρου Χαλάστρας

Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από το Πολύκαστρο έφερε στο “προσκήνιο” την επιτακτική αναγκαιότητα ανακατασκευής του τμήματος κόμβου Πολυκάστρου – κόμβου Χαλάστρας της πρώην ΠΑΘΕ.

Δυστυχώς γιά την μνήμη των τεσσάρων θυμάτων του Σαββάτου 29.2.20, αυτών που προηγήθηκαν, αλλά και γι’ αυτά τα οποία με πάσαν βεβαιότητα θα προκύψουν στο μέλλον εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τα σημερινά δεδομένα γιά άμεσες και θεαματικές αλλαγές στο επίμαχο «φονικό» τμήμα δεν είναι ευνοϊκά.

Η εκχώρηση με νόμο του 2016 της κυριότητας της «Εγνατίας Οδού» ΑΕ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΔΕΠ) διαμορφώνει ένα διαφορετικό «τοπίο», σε ό,τι αφορά στην προοπτική άμεσης εκτέλεσης ενός τέτοιου έργου το οποίο επί της ουσίας θα μπορεί να εκτελέσει μέσα σε συγκεκριμένο και σύντομο χρονικό διάστημα (3-5 ετών) για να ολοκληρωθεί η «αποτελματωμένη» εδώ και τέσσερα χρόνια διαδικασία πολυετούς παραχώρησης της «Εγνατίας Οδού» ΑΕ σε ιδιώτες, με βάση βεβαίως το γεγονός, ότι η σχετική σύμβαση παραχώρησης θα προβλέπει και σχετικό όρο, όπως έχουν δεσμευθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς.

Πέραν τούτου, όμως, ακόμη και αν, τελικώς, δεν προχωρήσει η υπόθεση της παραχώρησης σε ιδιώτη, όπως έχει φημολογηθεί εσχάτως, η φωνή-απαίτηση της τοπικής κοινωνίας «φτιάξτε δρόμο πρώτα και μετά διόδια» θα πρέπει να ακουσθεί από τους αρμόδιους.

Η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και μία μικρή πληθυσμιακά χώρα, όπως η δική μας, δεν έχει την πολυτέλεια να την θυσιάζει σε δρόμος «φονιάδες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα