Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Δεν είναι το ίδιο

Ορθότατη, στο πλαίσιο της αυτόνομης εσωτερικής λειτουργίας του χώρου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στον τομέα του αθλητισμού, η ασχολίαστη αναφορά σε αγώνες σχολικών πρωταθλημάτων με ταυτόχρονη προβολή τους κατά τρόπο δηλωτικό ισότιμης μεταχείρισης των μαθητών-αθλητών ως προς την παράθεση των αποτελεσμάτων.

Πρέπει, όμως, κάποιοι ιθύνοντες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς να έχουν υπ’ όψιν τους, ότι δεν συνιστά καμμία «παράκαμψη» ούτε «ακύρωση» αυτής της αρχής μία ξεχωριστή υπόμνηση, έστω και με την μορφή ενός παραπεμπτικού αστερίσκου, σε κάποια παιδιά, των οποίων οι επιδόσεις «ξεφεύγουν» κατά πολυ από τα δεδομένα όχι απλώς της περιοχής αλλά και τα περιφερειακά ή ακόμη και τα πανελλήνια, καθιστώντας τα αριστούχα στον συγκεκριμένο τομέα του αθλητισμού.
Είπαμε, είναι «μόδα» η απαξίωση της αριστείας, αλλά προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, όταν δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα!

Διότι, ναι μεν ισχύει η ισοτιμία των μαθητών και μαθητριών ως προς την συμμετοχή στους όποιους σχολικούς αγώνες, αλλά άλλο μία περιορισμένης εμβέλειας επίδοση και άλλο η ….πέμπτη στην Ευρώπη από 15χρονο μαθητή ή μαθήτρια στο όποιο συγκεκριμένο αγώνισμα!
Εν τάξει και η στήλη είναι υπέρμαχος της ισότιμης μεταχείρησης αθλητών ως προς την προβολή των δραστηριότητάς τους, αλλά άλλο …η μηχανή των πεντακοσίων κυβικών εκατοστών και άλλο των δυόμιση χιλιάδων.

Περισσότερα

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]

Φωτοσχόλιο

Εκλογικές επιλογές του Τάσου Αμανατίδη

“Συντροφικά” στηρίγματα

Λίγο  μεγαλύτερη προσοχή σύντροφοι περιφερειακοί υποψήφιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι όπως αδιακρίτως παίρνετε τηλέφωνα μέσω των “συντροφικών” βουλευτικών καταλόγων έχουμε […]

Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]