Πολιτική

«Δεν δεχόμαστε νέα “μνημόνια”» τονίζει το ΠΑΜΕ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης γιά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αλλά και κατά των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην «ευρωζώνη» εξαπέλυσε η τοπική γραμματεία Κιλκίς του πανεργατικού αγωνιτιστικού μετώπου (ΠΑΜΕ).
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σηκώνουμε κεφάλι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής! Ο φόβος, η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν!

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα «μνημόνια», νέα δεινά, νέα βάσανα όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα «βαφτίσουν».
Μονοπώλια ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.
Με ωμό εκβιασμό θέλουν τον λαό μας να επιλέξει μόνος του το «μνημόνιο» που θα τον δέσει «χειροπόδαρα», θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!
Η στάση μας αυτή να βρει έκφραση σε ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα και στην κάλπη της Κυριακής με διάφορους τρόπους. Μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων και της Ε.Ε. που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας.
Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν την ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!
Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε «μνημόνια» και αφεντικά!
Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι συνταξιούχοι στα σωματεία τους, οι γυναίκες στους συλλόγους γυναικών, οι άνεργοι, η νεολαία στις οργανώσεις τους, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη, κανένας μόνος του!
Απαιτούμε διεκδικούμε αμέσως:
• Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
• Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμμία επιβάρυνση για τον λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
• Επέκταση και γενίκευση για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
• Καμμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
• «Πάγωμα» των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
• «Πάγωμα» των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμμιά διακοπή συνδέσεων.
Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, την στήριξη των εργαζόμενων, του λαού μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα