Πολιτική

«Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις στα εργατικά δικαιώματα» τονίζουν ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22.7.15, από εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, νεολαίους, συνταξιούχους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, κινητοποίηση ενάντια στη δεύτερη δέσμη μέτρων του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής: «…Στην έναρξη της κινητοποίησης στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς διαβάστηκε ανακοίνωση εκ μέρους της ΠΑΣΥ, από την Ειρήνη Χατζή οποία κάλεσε τους φτωχούς αγρότες «να μην ξεγελαστούν, να μην υποκύψουν, στα τρομοκρατικά διλήμματα «μνημόνιο» ή χρεωκοπία, ευρώ ή δραχμή. «Είναι κάλπικα διλήμματα που σκοπό έχουν να εγκλωβίσουν την ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, μέσα στην ΕΕ και με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων οι μικρομεσαίοι αγρότες θα συνεχίζουν να εξαθλιώνονται και να ξεκληρίζονται».
Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, διάβασε ο Κώστας Τσαουσίδης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν γνωρίζουμε αν όλος αυτός ο ορυμαγδός νέων μέτρων θα σώσει τελικά την οικονομία της χώρας. Το ότι θα χρεωκοπήσει τους αυταπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι το μόνο σίγουρο. Και μπορεί κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν την δουλειά τους, με βάση τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, το ζήτημα όμως είναι τι κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα για να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα».

Χαιρετισμό από τον σύλλογο γυναικών Κιλκίς απηύθυνε η Φωτεινή Ιντζίδου η οποία σημείωσε: «Αποτελεί θράσος να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι είναι “προοδευτικό” να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις εισφορές υγείας, περικόπτοντας μόνο από τις συντάξεις 860.000.000 ευρώ το χρόνο. Είναι πρόκληση να παρουσιάζει ως ”προοδευτικό” μέτρο το ότι οι μητέρες με ανήλικα θα παίρνουν σύνταξη στα 67! Προοδευτικό είναι να επανέλθει η πενταετής διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, 55 χρόνια και 50 χρόνια αντίστοιχα για όσους και όσες εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε στο πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

Στο κλείσιμο της κινητοποίησης από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ τονίστηκε:
«Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!
Καλούμε τους εργαζομένους να σχεδιάσουν την απάντηση τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς.
Σηκώνουμε κεφάλι και δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Δε δεχόμαστε μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργατικά δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε, για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, να μην περάσει ο τυχοδιωκτισμός και η διάλυση που σπέρνει ο νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντα μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες του ταξικού κινήματος.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει».

 

 

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]