Πολιτική

Γ.Δελής στο Π.Αγιονέρι: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ωφέλιμη γιά τον λαό»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 26.8.16 στο Παλαιό Αγιονέρι το ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση βάσης Πικρολίμνης της τομεακής οργάνωσης Κιλκίς του ΚΚΕ με πολλούς εργάτες, επαγγελματίες, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους να δίνουν το «παρών».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννης Δελής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Δελής αναφέρθηκε «στα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίσθηκαν και πρόκειται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια, ο νόμος για τα εργασιακά κτλ», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον αναπτυξιακό νόμο και την «περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη», τονίζοντας ότι σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί ο λαός να βγει ωφελημένος από τη στιγμή που και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, επιδιώκει να διατηρήσει στο απυρόβλητο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την ανταγωνιστικότητά τους».

Ο κ. Δελής συνέχισε με παραδείγματα σε κλάδους, όπως αυτούς του τουρισμού, της ναυτιλίας κ.ά. έδειξε ότι μπορεί ένας κλάδος να βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά την ίδια ώρα τα εργασιακά δικαιώματα και οι μισθοί να βρίσκονται στον πάτο και συνολικά ο λαός να μην έχει όφελος από μια τέτοια ανάπτυξη, ενώ οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοξενοδόχοι να πανηγυρίζουν. Εξήγησε ότι «ανάπτυξη σε όφελος του λαού με τους καπιταλιστές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία δεν γίνεται» και ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «είναι η μόνη αναγκαία, επίκαιρη και ρεαλιστική πρόταση για το λαό».

Εκτός των άλλων ο κ. Δελής αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, εξηγώντας ότι οι βουλευτές του κόμματος στηρίζουν ή όχι άρθρα και νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση με κριτήριο το λαϊκό συμφέρον και όχι με μια «στείρα άρνηση» όπως πολλοί σκόπιμα υποστηρίζουν ενώ εξήγησε ότι και το ΚΚΕ φέρνει προτάσεις στη Βουλή, οι οποίες «είτε δεν φτάνουν ποτέ στην ολομέλεια είτε καταψηφίζονται από τα άλλα κόμματα».

Τέλος, σημείωσε τη σημασία που έχει να πραγματοποιούνται στις σημερινές εποχές και συνθήκες λαϊκά παραδοσιακά γλέντια με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, «ώστε οι λαϊκοί άνθρωποι να μπορούν να συναντιούνται, να συζητούν και να γλεντούν».

Τα επόμενα «ραντεβού» δόθηκαν για το φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, το Σάββατο 3 του Σεπτέμβρη και για το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 του Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους, ώρα 6μμ, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]