Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Δείχνουν τον «δρόμο»

Γιά κάθε έργο, σε κάθε περίπτωση, ισχύει το διαχρονικό «δει δη χρημάτων».

Ωστόσο, και αν ακόμη υπάρχουν τα χρήματα, δεν είναι εφικτή η υλοποίηση ή κατασκευή κανενός έργου, αν την ίδια στιγμή υφίσταται έλλειμμα βούλησης και πίστης σ’ αυτόν τον σκοπό.

Και αντιστρόφως, η βούληση και η πίστη στον σκοπό είναι δυνατόν να «φέρουν τα πάνω κάτω», όταν υφίσταται έλλειμμα χρημάτων.

Νέο λαμπρό παράδειγμα στον νομό το νέο «κόσμημα» του Αξιοχωρίου, το «Αμυδύνειο» λαογραφικό εκθεσιακό κέντρο του χωριού, δημιούργημα προσωπικής εργασίας, υλικής συνδρομής και δωρεών-προσφορών των μελών και φίλων του τοπικού συλλόγου «Αμυδών».

Οι οποίοι, στην προκειμένη περίπτωση επαλήθευσαν και τη συναφή με τα προαναφερθέντα ρήση, ότι η θέληση «γκρεμίζει βουνά», άρα έχουν κάθε λόγο να σεμνύονται γιά το δημιούργημα-επίτευγμά τους, δείχνοντας συγχρόνως τον «δρόμο» σε κάθε τοπική κοινωνία, όσον αφορά σε οποιοδήποτε έργο υποδομής οποιουδήποτε τομέα της ζωής σε εποχές «ισχυών αγελάδων» σαν την διανυόμενη.

 

Περισσότερα

Εννοούσε… τις επόμενες;

«Το ΄πε και το ‘κανε» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και επέλεξε υποψηφιότητα γιά το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, και […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη με τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Δείτε ακόμα