Αθλητισμός

Στον δεύτερο όμιλο δυναμικότητας η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣΚ

Διενεργούνται την προσεχή Τρίτη 22.7.14, στην Βιέννη, οι κληρώσεις των αγώνων του πρώτου και σε ωρισμένες περιπτώσεις του δευτέρου γύρου των φετινών πανευρωπαϊκών χειροσφαιρικών διοργανώσεων.
Στην κληρωτίδα των αγώνων του κυπέλλου Διεκδίκησης ή «Τσάλλεντζ καπ» συμπεριλαμβάνεται ο ΓΑΣ Κιλκίς.
Αυτό, όμως, είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό.
Η είδηση σε σχέση με την ομάδα του Κιλκίς έγκειται αλλού, και συγκεκριμένα στο ότι συμπεριελήφθη στον δεύτερο όμιλο δυναμικότητας παρά την τριετή απουσία της από τις πανευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Σ’ αυτό «μέτρησαν» αφ’ ενός μεν η συνολική βαθμολογία της από τις προηγούμενες δεκατέσσερες συμμετοχές της αφ’ ετέρου δε το κύρος, με το οποίο περιεβλήθη από αυτήν την μακρά παρουσία της στις πανευρωπαϊκές διοργανώσεις αν και εδρεύουσα σε μία πόλη μικρή γιά τα ελληνικά δεδομένα και πολύ μικρή γιά τα ευρωπαϊκά.
Το ότι, λοιπόν, δεν εντάχθηκε από την ευρωπαϊκή χειροσφαιρική ομοσπονδία (EHF) στον τρίτο ή τέταρτο όμιλος δυναμικότητας, συνιστά αποδεικτικό στοιχείο του πόσο «μετρά» ο ΓΑΣΚ τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό χειρόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι την τελευταία τριετία βίωσε την «περιπέτεια» ενός υπιβιβασμού, με ανάλογη απώλεια «εδάφους», όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία του.
Και αυτό θα πρέπει να το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως τόσο ο φίλαθλος κόσμος του Κιλκίς μαζί με τους φίλους του χειροφαίρου όλου του νομού, όσο και οι οικονομικοί φορείς και παράγοντες που συνηθίζουν να «επενδύουν» στον αθλητισμό.
Αν μη τι άλλο η προσπάθεια του ΓΑΣΚ να ξανακάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη αξίζει μιάς πανταχόθεν και ποικιλοτρόπου υποστηρίξεως.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα