Γενικά

Η δευτέρα τάξη του ε’ ΔΣ Κιλκίς στις εγκαταστάσις του «Μαχητή»

Χώρος εκπαιδευτικής δραστηριότητας των μαθητών της δευτέρας τάξεως του ε’ δημοτικού σχολείου Κιλκίς απετέλεσαν οι εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή».
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11.3.15, και οι εγκαταστάσεις «πλημμύρισαν» από την ζωντάνια αλλά και την «δίψα» των μικρών επισκεπτών γιά γνώση πραγμάτων, που σχετίζονται με την δημοσιογραφία, την εκδοτική δραστηριότητα, την λειτουργία μιάς δημοσιογραφικής και εκδοτικής επιχείρησης, την τεχνολογική υποδομή, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου κ.π.α.
Την ξενάγηση τους σε όλους τους χώρους ανέλαβε ο ιδιοκτήτης της «Η» και διευθυντής του «Μ» Γιώργος Περπερίδης, μεταξύ του οποίου και των μαθητών αναπτύχθηκε εγκάρδιος όσο και περιεκτικός διάλογος, καθώς του τέθηκαν πολλά ουσιώδη ερωτήματα, ενώ κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές απορίες.
Ξεχωριστή στιγμή της επίσκεψης απετέλεσε η ενεργός συμμετοχή των παιδιών σε «ζωντανή» εκπομπή του ράδιο-«Μαχητή», χάρη στην οποία πήραν μία «γεύση» του πώς μπορεί να λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη προσφορά αναμνηστικών δώρων και ομαδική φωτογράφιση στην είσοδο των εγκαταστάσεων.
Τα παιδιά συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Μπόσκου και Ιωάννα Ευθυμιάδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]