Γενικά

Δασική πυρκαγιά την Πέμπτη 24.8.23 σε Φύσκα και Κάρπη

Το μεσημέρι στις 12.05 της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2023, ενημερώθηκε η Υπηρεσία της Π.Υ. Γουμένισσας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Κάρπη του δήμου Παιονίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα με δεκαεπτά (17) υπαλλήλους και ένα (1) πυροσβεστικό ελικόπτερο. Επίσης υπήρξε συνδρομή από το Δασαρχείο Γουμένισσας και την εθελοντική ομάδα του Κυνηγετικού συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ», ενώ υπήρχε ετοιμότητα μηχανημάτων έργου από τον δήμο Παιονίας και την Π.Ε. Κιλκίς. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου δέκα (10) στρέμματα.

Επίσης την ίδια μέρα και περί ώρα 14.23 ενημερώθηκε η υπηρεσία της Π.Υ. Κιλκίς για εκδήλωση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή μεταξύ των Τ.Κ. Βάθης και Φύσκας του δήμου Κιλκίς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα με δέκα επτά (17) υπαλλήλους, μία (1) υδροφόρα του δήμου Κιλκίς.

Επίσης υπήρξε συνδρομή από αγρότες της περιοχής με δύο (2) γεωργικούς ελκυστήρες ενώ υπήρχε ετοιμότητα μηχανημάτων έργου από τον δήμο Κιλκίς και την Π.Ε. Κιλκίς. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου εκατόν εξήντα (160) στρέμματα.

Το άριστο επίπεδο ετοιμότητας των πυροσβεστών σε συνδυασμό με τον επιτυχημένο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διεξάγεται προανάκριση από τα κατά τόπους Ανακριτικά Γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Τέλος σημειώνουμε ότι ως ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κιλκίς συνδράμουμε καθημερινά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης με τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα και έξι (6) υπαλλήλους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]