Γενικά

Δανειστική βιβλιοθήκη και τμήμα θεατρικού παιχνιδιού στον «Άθλο»

Μετά την ίδρυση τμήματος ενοργάνου γυμναστικής, ο Άθλος Κιλκίς προχωρεί στην λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και τμήματος θεατρικού παιχνιδιού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…παράλληλα με την άθληση και την διασκέδαση, προσθέσαμε άλλη μία νέα δραστηριότητα, στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Την δανειστική μας βιβλιοθήκη. Έτσι, από την Δευτέρα 27.1.20, τα ράφια της βιβλιοθήκης, άρχισαν να γεμίζουν με βιβλία για όλες τις ηλικίες παιδιών δημοτικού σχολείου, τα οποία είναι στη διάθεση των παιδιών για δανεισμό ή ανάγνωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΔΑΠ της 25η Μαρτίου.

Επίσης το ανανεωμένο θεματικό πρόγραμμα του Άθλου, “Ταξιδεύοντας” των μαθημάτων Zumba, χορού, θεατρικού παιχνιδιού και μουσικής, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό διαφόρων χωρών.

Ο μήνας Φεβρουάριος μας ταξιδεύει στην Ιταλία, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία των βενετσιάνικων μασκών.

Γιατί το καρναβάλι στη Βενετία, που ξεκινάει στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι αναμφίβολα το πιο φημισμένο καρναβάλι στην Ευρώπη κι οι βενετσιάνικες μάσκες το σήμα κατατεθέν του.

Παράλληλα το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού, εμπλουτίζεται με τις εξής ενότητες:

Δραματοποίηση παραμυθιών και αφήγηση παραμυθιών.

Τα παραμύθια βοηθούν στην ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξή των παιδιών με την ορθή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην ενίσχυση της επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων τους.

Δημιουργικό παιχνίδι, ομαδικό παιχνίδι και παιχνίδια ρόλων.

Τα παιδιά μιμούνται πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινότητάς τους ή μπορεί να κάνουν παντομίμα, να υποδύονται τον εαυτό τους ή άλλα πρόσωπα, πλάθοντας δικές τους φανταστικές ιστορίες, και κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών.

Προχωράμε με ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες και στόχους για το 2020 και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε τόσα χρόνια. …»

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη